Heitinga gaat in op keuze voor Lodeweges als zijn assistent

Reacties

John Heitinga heeft er intern bij Ajax op aangedrongen een assistent-trainer met veel ervaring naast hem te zetten. Op die manier kwamen de Amsterdammers uit bij Dwight Lodeweges.

Heitinga gaat in op keuze voor Lodeweges als zijn assistent
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
0 - 5
Ajax
Ajax

Heitinga ging voor het uitduel met SC Cambuur in op de keuze voor Lodeweges als zijn rechterhand. De 39-jarige oud-international erkende dat hij daar zelf een rol in heeft gespeeld. In gesprekken met algemeen directeur Edwin van der Sar en technisch managers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar benadrukte hij dat hij vanwege zijn gebrek aan ervaring en ervaren man naast zich wilde hebben, wilde hij de uitdaging om hoofdtrainer te worden van Ajax aangaan.

'Ik heb aangegeven dat als ik de club kan helpen, dat ik dat doe', gaf Heitinga bij ESPN een inkijkje in dat gesprek met de Ajax-leiding. 'Maar ik heb bewust de weg der geleidelijkheid uitgestippeld. Ik voel hun vertrouwen, maar een stukje ervaring naast me kan geen kwaad.', aldus Heitinga, die bij Ronald Koeman en een aantal spelers informatie inwon over Lodeweges, die assistent was bij Oranje. Een prettig gesprek met Lodeweges deed de rest. 

Heitinga denkt dat de 65-jarige oud-trainer van SC Cambuur en SC Heerenveen hem op bepaalde momenten goed kan helpen, als hij in situaties terecht komt die nieuw voor hem zijn. 'Daar kan ik nu nog geen antwoord op geven, daar moet ik tegenaan lopen. Er zullen ongetwijfeld spannende momenten komen, dan ga ik er vanuit dat Dwight de juiste dingen tegen me zegt', aldus Heitinga, die hoopt dat Ajax tegen Cambuur met de juiste intensiteit zal spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.