Heitinga duidelijk: 'Aan het eind van de middag moeten wij bovenaan staan'

Reacties

Ajax-trainer John Heitinga en Feyenoord-trainer Arne Slot hebben zondagmiddag kort vooruitgeblikt op De Klassieker in de Johan Cruijff Arena. Bij beide coaches is het vertrouwen groot.

Heitinga duidelijk: 'Aan het eind van de middag moeten wij bovenaan staan'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 3
Feyenoord
Feyenoord

'Het gevoel is goed', zegt Heitinga bij ESPN. 'We hebben een situatie gecreëerd dat het vandaag om de koppositie gaat, door zeven keer op rij te winnen. Ik heb vandaag in de bespreking aangegeven: je moet spelen alsof het je laatste wedstrijd is. Je zal er hard voor moeten werken. We weten dat Feyenoord een sterk collectief is, ze hebben natuurlijk vertrouwen getankt met die Europese wedstrijd', aldus de Ajax-coach.

'We weten dat Feyenoord het niet erg vindt als wij de eerste fase de bal hebben. Dan moeten we niet naïef zijn, we zullen de kantwissel moeten hebben, het baltempo moet hoog houden en de ruimte achter de laatste linie van Feyenoord zoeken', zegt Heitinga, die niet kan beschikken over Devyne Rensch. 'Die heeft een spierblessure opgelopen op de training', verklaart hij.

© Pro Shots

Wat Heitinga zijn spelers als laatste heeft meegegeven? 'Je moet vandaag genieten. We spelen thuis. Dan moet je zorgen dat de punten thuis blijven. Aan het eind van de middag moeten wij bovenaan staan', vindt hij.

Ook Slot kwam bij ESPN aan het woord. Hem werd gevraagd hoe groot het nadeel is dat Feyenoord donderdag nog speelde. 'Ajax heeft niet hoeven spelen, dus hebben zich heel goed kunnen voorbereiden. In uitgebreide onderzoeken wordt dat voor ons niet als voordeel gezien. Maar die onderzoeken voorzien geen 7-1 overwinning. Over het algemeen geeft dat een heel goed gevoel', aldus de lachende trainer.

Slot benadrukte ook dat Quilindschy Hartman, die het duel met Shakhtar Donetsk miste, topfit is. 'Daar ga ik vanuit, anders hadden we hem niet opgesteld. Hij had meer dan een gemiddelde verkoudheid, maar eigenlijk was hij al vrij snel weer goed.'

Wil Slot met Feyenoord winnen, of vooral niet verliezen? 'Feitelijk klopt dat laatste ook, maar dat wil niet zeggen dat we op die manier hierheen komen. We spelen om te winnen, dat doen we altijd. De grootste uitdaging voor ons is om hier, in dit stadion, Ajax onze manier van spelen op te leggen.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 11 jun. 2023
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.