Heitinga blijft kritisch op Wijndal: 'Hij heeft veel meer in zijn mars'

Reacties

John Heitinga vindt dat Owen Wijndal meer moet brengen. De trainer van Ajax gaf de linksback tegen FC Groningen (2-3) een basisplaats, maar was niet volledig tevreden over het spel van de miljoenaankoop.

Heitinga blijft kritisch op Wijndal: 'Hij heeft veel meer in zijn mars'
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
2 - 3
Ajax
Ajax

Wijndal kwam afgelopen zomer voor tien miljoen euro over van AZ, maar werd in de tweede seizoenshelft voorbijgestreefd door Jorrel Hato. Omdat Heitinga de achttienjarige verdediger tegen Groningen centraal achterin opstelde naast Jurriën Timber, kwam er op de linksbackpositie een plek vrij voor Wijndal.

'Ik vond dat Owen goed inviel tegen AZ', legde Heitinga tijdens zijn persconferentie uit waarom Wijndal voor het eerst sinds de Klassieker op 19 maart weer in de basis begon. 'Ik zie hem natuurlijk ook op de trainingen. Het is geen makkelijk seizoen voor hem. Ga het maar laten zien', was zijn boodschap.

Wijndal kon Heitinga echter niet volledig overtuigen. 'Hij heeft een aantal keren de achterlijn gehaald. Hij is een aanvallende back, dus dat is positief. Maar je moet ook kijken naar het totaalplaatje, ik denk dat hij nog veel beter kan. Ik denk dat hij veel meer in zijn mars heeft', was de Ajax-coach kritisch.

Dat geldt zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht. 'Als je ziet hoe vaak hij de achterlijn haalt, dan gaat het ook om de eindpass', legde Heitinga uit. 'En ook absoluut in verdedigend opzicht. Bij die eerste goal moet hij de bal aanvallen. Het is heel erg belangrijk om het schot eruit te halen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer O. Wijndal
Meer over O. Wijndal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.