Heerlijke uithaal Huisman leidt simpele overwinning VVV in bij Den Bosch

VVV-Venlo heeft zaterdagavond een betrekkelijk eenvoudige zege geboekt op bezoek bij FC Den Bosch. Daan Huisman bracht de Limburgers met een fraaie uithaal, na een mooie aanval van de bezoekers, al vroeg aan de leiding.

FC Den Bosch
0 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

FC Den Bosch won de laatste drie thuiswedstrijden, maar kwam zaterdagavond in De Vliert al vroeg op achterstand. Huisman bleek het eindstation van een mooie aanval van de bezoekers en de huurling van Vitesse schoot de bal in de derde minuut langs Den Bosch-doelman Wouter van der Steen fraai in de kruising.

Na ruim twintig minuten spelen dacht Kees de Boer de 0-2 te maken na een mooie combinatie tussen Huisman en Sven Braken, maar de treffer vond geen doorgang vanwege buitenspel. Den Bosch, dat in de laatste zeven officiële wedstrijden één keer onderuit ging, kon in eigen huis aanvallend weinig uitrichten.

Het was VVV-aanvoerder Braken die in de tweede helft een hoofdrol vertolkte. De aanvaller besliste de wedstrijd, nadat hij eerder nog een grote kans miste én de bal van de eigen doellijn kopte, tien minuten voor tijd. Uit een hoekschop kopte Braken zijn negende competitiedoelpunt van het seizoen binnen. VVV komt door de overwinning op de zesde plaats, Den Bosch moet genoegen nemen met de dertiende plek.