Heerlijke goal Keizer-spits bezorgt Mali spetterende start

Mali is het toernooi om de Afrika Cup uitstekend begonnen. De Adelaars waren in hun openingsduel veel te sterk voor Mauritanië.

Mali
Mali
4 - 1
Mauritanië
Mauritanië

De grote ster bij Mali luistert naar de naam Moussa Marega. De 28-jarige spits was dit seizoen met zes doelpunten namens FC Porto één van de topscorers van de Champions League en moet ook zijn land nu naar glorie leiden op het eindtoernooi in Egypte. Het was echter een andere aanvaller die de show stal.

Abdoulay Diaby pegelde in de 37ste minuut namelijk de openingstreffer tegen de touwen. De spits, die bij Sporting Portugal onder Marcel Keizer speelt, kreeg de bal op een meter of 25 van het doel. Hij dribbelde richting het strafschopgebied en haalde vernietigend uit, zijn vuurpijl belandde in de bovenhoek: 1-0.

Op slag van rust maakte Marega er 2-0 van met een rake penalty. Adama Traoré sloeg vervolgens toe met een een poeier na een knappe solo, zijn naamgenoot maakte in de slotfase de 4-1 met een rake poging in de verre bovenhoek. Aan de andere kant deed Moctar El Hacen iets terug vanaf de strafschopstip.