Heerlijke goal Asensio, zorgen voor Real en donkerrood voor Valencia

Real Madrid heeft de achterstand op Barcelona in La Liga weer verkleind tot vijf punten. Een dag na de 1-2 overwinning van de Catalaanse koploper op bezoek bij Real Betis, wonnen de achtervolgers uit Madrid hun inhaalwedstrijd tegen Valencia eveneens. Toch was het geen avond zonder zorgen.

Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Valencia
Valencia

Valencia trad zonder de nog altijd geblesseerde Justin Kluivert aan in het Estadio Santiago Bernabéu en kon in de eerste wedstrijd na het ontslag van Gennaro Gattuso niet voor een stunt zorgen. De ploeg van interim-coach Voro hield de linies aanvankelijk nog wel goed gesloten, maar vlak voor rust verschenen er al wat scheurtjes in de muur toen Antonio Rüdiger raak kopte bij een corner. De goal werd echter afgekeurd wegens duwen van Karim Benzema.

In het eerste kwartier na rust maakte Real vervolgens alsnog het verschil. In de 52ste minuut was het Marco Asensio die de score opende. In de eerste helft had de linkspoot nog twee goede kansen onbenut gelaten, maar nu zette hij Bernabéu in vuur en vlam met een prachtige afstandsknal. Twee minuten later luisterde Vinícius Júnior zijn 200ste wedstrijd voor De Koninklijke op met zijn eerste competitiegoal van 2023, nadat hij werd gelanceerd door Benzema.

De overwinning leek daarmee wel in de tas. Toch was het geen zorgeloze avond voor trainer Carlo Ancelotti. Tien minuten voor rust viel Éder Militão geblesseerd uit in de wetenschap dat er met David Alaba en Ferland Mendy al twee verdedigers aan de kant stonden. En na een uur greep Benzema naar zijn hamstring, om zich vervolgens te laten wisselen. Met het WK voor clubs en de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool in aantocht, zal dat Real zorgen baren.

In de slotfase liep De Koninklijke niet nog meer schade op, al had dat ook zomaar wel kunnen gebeuren. Vinícius kreeg namelijk een rotschop van Gabriel Paulista, die zich leek te ergeren aan het gedrag van zijn landgenoot en terecht rood kreeg. Met tien man bleef een nog grotere nederlaag het in crisis verkerende Valencia bespaard. Los Che wonnen in 2023 nog geen wedstrijd in La Liga en hebben zo hun eigen zorgen, want de degradatiestreep komt akelig dichtbij.