Heerlijke avond voor Bale en Benzema bij opkrabbelend Real

Reacties

Real Madrid komt steeds meer op stoom. Espanyol was het volgende slachtoffer van de hervonden Madrileense dadendrang.

Heerlijke avond voor Bale en Benzema bij opkrabbelend Real
Espanyol
Espanyol
2 - 4
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid is op de weg terug na de beroerde start van het kalenderjaar, in personele en in sportieve zin. Zo kwam Toni Kroos na drie duels weer aan de aftrap, terwijl Gareth Bale na bijna een maand aan de zijlijn als invaller wat minuten maakte. Trainer Santiago Solari krijgt daarmee steeds meer spelers tot zijn beschikking die een plaats hebben in zijn beoogde sterkste basisploeg.

Solari ziet tegelijkertijd dat zijn ploeg sportief beter voor de dag komt. Espanyol keek zondag na drie minuten al tegen een achterstand aan. Luka Modric werd weinig in de weg gelegd en kon met de bal aan de voet opstomen tot in het vijandelijke strafschopgebied. Doelman Diego López kon het schot van de Kroaat met buitenkant voet keren, maar was kansloos in de rebound. Karim Benzema was de gelukkige.

Binnen een kwartier stond Modric andermaal aan de basis van een Madrileense treffer. Dit keer was het Sergio Ramos, die koppend het voorwerk van de Kroaat van een passend slot voorzag. Dat Espanyol halverwege de eerste helft de aansluitingstreffer maakte via Léo Baptistão, was een teken dat er nog werk aan de winkel is bij De Koninklijke.

Voor het resultaat maakte het geen verschil. Real Madrid herstelde op slag van rust de marge door de tweede treffer van Benzema van de avond. De uitblinkende Franse spits schoof de bal bekeken in de verre hoek.

In de tweede helft, die begon zonder de aangeslagen Ramos, verzuimden de gasten de zege snel veilig te stellen. Onder anderen Modric en Vinícius Júnior zagen hun pogingen stranden, totdat de ingevallen Bale na ruim een uur na een knappe actie de groeiende vorm van Real tot uitdrukking bracht in de score. De Welshman had zo nog geen drie minuten nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken.

De rode kaart voor Raphaël Varane na een overtreding op de doorgebroken Pablo Piatti was een smet op de avond van Real Madrid, dat met een man minder de punten relatief zonder problemen over de eindstreep bracht. De heerlijke Espanyol-treffer van Roberto Rosales kon de gasten namelijk niet van de overwinning afhouden. Een slotoffensief bleef vruchteloos. 

Door de derde competitiezege op rij heeft de aanstaande Champions League-opponent van Ajax zich weer op de derde plaats genesteld in de Primera División, met een achterstand van tien punten op koploper Barcelona.

LaLiga

Stand LaLiga 2018/2019

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
26
9
3
90-36
+54
87
2
Atlético Madrid
38
22
10
6
55-29
+26
76
3
Real Madrid
38
21
5
12
63-46
+17
68
4
Valencia
38
15
16
7
51-35
+16
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.