Heerenveen zet voor keepersvacature in op Ruiter

Reacties

SC Heerenveen ziet Robbin Ruiter als kandidaat-opvolger van de vertrokken Warner Hahn. De doelman van PSV staat open voor een vertrek uit Eindhoven, wanneer hij daar reserve blijft.

Heerenveen zet voor keepersvacature in op Ruiter
© Pro Shots

Ruiter kwam vorig jaar naar PSV en hoopte daar bij een eventueel vertrek van Jeroen Zoet uit te groeien tot eerste doelman. Zoet bleef echter, waarna Ruiter bovendien de concurrentiestrijd van Lars Unnerstall verloor.

Het lijkt erop dat het perspectief van de 33-jarige doelman onder Roger Schmidt niet gaat veranderen. Hij staat daarom open voor een vertrek naar Heerenveen, dat na het vertrek van Warner Hahn en Filip Bednarek (allebei transfervrij) geen doelman meer over heeft.

Ruiter heeft bij PSV nog een doorlopend contract. Zijn salaris vormt een mogelijk struikelblok voor Heerenveen, dat zal hopen dat PSV bereid is om mee te denken. Zowel een huurconstructie als het doorbetalen van een deel van zijn salaris is daarbij een mogelijke oplossing.

Voor zijn tijd bij PSV stond Ruiter onder contract bij Sunderland. In Nederland kwam de Volendammer uit voor FC Utrecht en FC Volendam.

Mocht Heerenveen er met PSV of Ruiter niet uitkomen, dan komt mogelijk Luuk Koopmans (ADO Den Haag) in beeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.