Heerenveen zet in op Cerny en Skovgaard

Reacties

SC Heerenveen hoopt zich te versterken met Václav Cerny en Andreas Skovgaard. Daarmee speelt de club in op het vertrek van Dave Bulthuis en het naderende afscheid van Arber Zeneli.

Heerenveen zet in op Cerny en Skovgaard

Heerenveen heeft aan Ajax gevraagd of het Cerny voor de rest van het seizoen kan huren. De Amsterdammers hebben dat voorstel nu in beraad. Cerny stond jarenlang te boek als groot talent, maar werd door blessureleed teruggeworpen. De 21-jarige buitenspeler scoorde dit seizoen zes keer in twaalf duels voor Jong Ajax en viel donderdag nog in tijdens de 3-1 bekerzege op Heerenveen.

De Friezen hebben goede hoop op korte termijn de komst van de Deen Skovgaard rond te maken. De club zit zondag rond de tafel met de 21-jarige verdediger, wiens contract bij FC Nordsjaelland eind vorig jaar afliep. Heerenveen moet de Deense club desondanks een opleidingsvergoeding betalen, daarover is inmiddels een akkoord bereikt.

Heerenveen reageert daarmee op het vertrek van Dave Bulthuis naar Zuid-Korea. De Friezen hebben bovendien Arber Zeneli verkocht aan Stade Reims. Eerder deze winter nam Heerenveen al afscheid van Marco Rojas en Nicolai Naess.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.