Heerenveen zegt contracten van vijf spelers met aflopend contract op

Reacties

SC Heerenveen heeft de contracten van alle hoofdmacht-spelers die beschikken over een aflopende verbintenis opgezegd. De club moest voor 1 april duidelijkheid geven.

Heerenveen zegt contracten van vijf spelers met aflopend contract op
© Pro Shots

Zodoende kregen Daniel Høegh, Ricardo van Rhijn en keepers Warner Hahn, Filip Bednarek en Trevor Doornbusch deze formele boodschap.

Clubs dienen aan spelers met een aflopende verbintenis voor 1 april duidelijkheid te geven. Anders wordt volgens de CAO-bepalingen de overeenkomst met een jaar verlengd tegen dezelfde voorwaarden. De coronacrisis zorgt ervoor dat clubs sneller dergelijke contracten opzeggen. De financiële gevolgen zijn immers niet te overzien.

De Friezen stellen wel dat de formele opzegging niet betekent dat de samenwerking wordt beëindigd. Club en spelers kunnen in een later stadium alsnog in gesprek.

Van het genoemde vijftal was Ricardo van Rhijn een vaste waarde. Hahn was dat tot zijn blessure, waarna hij werd vervangen door Bednarek. Høegh raakte dit seizoen zijn basisplaats kwijt, Doornbusch maakte zijn debuut in de hoofdmacht nog niet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.