Heerenveen wacht al ruim een jaar op clean sheet buiten Friesland

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De elfde speelronde wordt vrijdag geopend door Sparta Rotterdam en SC Heerenveen.

Heerenveen wacht al ruim een jaar op clean sheet buiten Friesland
 
Aftrap:20.00 uur
Scheidsrechter:Jeroen Manschot
Punten Sparta Rotterdam in laatste 5 duels4
Punten SC Heerenveen in laatste 5 duels3

Actueel

• Sparta Rotterdam boekte afgelopen week een kapitale 2-1 overwinning op FC Groningen, waardoor het steeg naar de vijftiende plaats. Minder positief deze week was de stemming bij SC Heerenveen, dat tegen AZ zijn vierde achtereenvolgende nederlaag leed in de Eredivisie.

• Na de eerste tien speelrondes was Sparta Rotterdam de minst effectieve ploeg. Slechts 9,4 procent van de schoten werd omgezet in een doelpunt. Vitesse voerde dit klassement aan met een zogeheten schotconversie van liefst 22,9 procent.

• Opvallend is dat de reeks van vier nederlagen van SC Heerenveen volgde op een serie van vier overwinningen. De laatste club die op het hoogste niveau zo'n merkwaardige ommekeer in negatieve zin beleefde was VVV-Venlo in het seizoen 2011/12.

Samenvatting vorige Eredivisie-wedstrijd

Samenvatting: Sparta Rotterdam - FC Groningen
Samenvatting: SC Heerenveen - AZ

Historie

• Voor de zeventiende keer zijn de toeschouwers op Het Kasteel getuige van een Eredivisie-ontmoeting tussen Sparta Rotterdam en SC Heerenveen. Opmerkelijk is dat de ontmoeting slechts eenmaal onbeslist eindigde. Negen keer trok Sparta aan het langste eind en zes keer triomfeerde SC Heerenveen.

• Sinds het seizoen 2007/08 zegevierde Sparta Rotterdam drie keer in een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Alleen tegen Feyenoord - vier zeges - presteerden De Kasteelheren nóg beter in die periode.

Sparta Rotterdam-coach Alex Pastoor was als speler actief voor SC Heerenveen, dat hem halverwege het seizoen 1994/95 oppikte bij FC Volendam.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Sparta Rotterdam - SC Heerenveen:

SeizoenUitslag
2006/072-2
2007/084-2
2008/094-1
2009/100-2
2016/173-1
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.