Heerenveen verkoopt Bulthuis, Zeneli op weg naar Frankrijk

Reacties

Dave Bulthuis vertrekt bij SC Heerenveen en vervolgt zijn carrière in Zuid-Korea bij Ulsan Hyundai. Daarnaast verwacht de Friese club Arber Zeneli te verkopen aan Stade Reims.

Heerenveen verkoopt Bulthuis, Zeneli op weg naar Frankrijk

De overgang van Bulthuis is in kannen en kruiken. Daarmee komt een einde aan een kortstondig verblijf van de verdediger in Friesland. Hij kwam een jaar geleden over uit Azerbeidzjan, maar raakte eind vorig jaar zijn basisplaats kwijt. Heerenveen beurt voor de mandekker hetzelfde bedrag als het een jaar geleden betaalde aan FK Qabala.

Zeneli is op weg naar Stade Reims. De Franse club meldde zich vorige week in Friesland en heeft inmiddels een deal gesloten met Heerenveen. Het is nu wachten op een akkoord tussen Zeneli en de Franse club. Met de verkoop van Zeneli dicht Heerenveen een groot deel van het miljoenentekort in de begroting over het huidige seizoen.

Thorsby
Heerenveen hoopt ook Morten Thorsby deze maand nog te slijten. De Noor heeft met Sampdoria al een akkoord over een transfer in de zomer, wanneer zijn contract verstrijkt. Deze maand zou de club nog wat aan hem kunnen verdienen. Eerder deze maand nam Heerenveen al afscheid van Marco Rojas en Nicolai Naess.

Het betekent dat Heerenveen in de slotweek van de transfermarkt nog enkele inkomende transfers zal proberen te realiseren. Daarbij ligt de nadruk op de defensie. Een winters vertrek van Sam Lammers is wat Heerenveen betreft niet bespreekbaar. Er is veel buitenlandse belangstelling voor de PSV-huurling, maar de Eindhovenaren kunnen hem alleen verkopen met instemming van Heerenveen. De Friezen hebben daarbij recht op een percentage van een eventuele transfersom.

'Broos Heerenveen was dit keer kansloos tegen soms nonchalant Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.