Sven Botman heeft zondag een punt gered voor SC Heerenveen in de uitwedstrijd bij ADO Den Haag. De verdediger vertrekt daardoor opnieuw met een goed gevoel uit de Hofstad.

ADO Den Haag
1 - 1
sc Heerenveen

De negentienjarige Botman wordt dit seizoen door Heerenveen gehuurd van Ajax en in de ploeg van Jonny Jansen is hij een belangrijke basisspeler. De verdediger maakte twee weken geleden zijn eerste doelpunt in Friese dienst, toen hij raak kopte in de 2-4 zege op AZ. Deze wedstrijd werd in het Cars Jeans Stadion gespeeld, net als de wedstrijd van zondag. Ook tegen ADO was Botman trefzeker en nu was zijn goal in Den Haag goed voor een punt.

De middag begon nog teleurstellend voor Heerenveen, toen Mitchell van Bergen in de warming-up geblesseerd uitviel. Alen Halilovic kreeg een basisplaats en in een teleurstellende eerste helft leek Heerenveen de leiding te nemen, toen Jens Odgaard de bal in de lange hoek schoof. Het doelpunt van de Deen werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Even later had ADO-doelman Luuk Koopmans geen moeite met een schot van Chidera Ejuke.

In de tweede helft liet ADO meer zijn tanden zien en dat leverde na een kwartier de openingstreffer op. Crysencio Summerville kwam er na balverlies van Ricardo van Rijn razendsnel uit en werd in het strafschopgebied neergehaald door Sherel Floranus. Scheidsrechter Sander van der Eijk legde de bal op de stip en zag Michiel Kramer vanaf elf meter geen fout maken: 1-0. Voor Kramer betekende het zijn tweede competitietreffer voor ADO sinds zijn terugkeer in de afgelopen zomer.

Het doelpunt van Kramer deed de wedstrijd goed. Heerenveen moest nu meer de aanval zoeken en gaf daarbij ook ruimte weg, wat mogelijkheden voor beide doelen opleverde. Drie minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd viel de gelijkmaker waar Heerenveen ook wel recht op had. Botman kopte bij de tweede paal binnen en was zo voor de tweede keer dit seizoen trefzeker in het Cars Jeans Stadion. Opvallend: dat is nog geen enkele speler van ADO gelukt.