Heerenveen-uitblinker Veerman in beeld bij Feyenoord

Reacties

Joey Veerman heeft zich bij SC Heerenveen in de kijker van de topclubs gespeeld. Feyenoord, dat op zoek is naar middenvelders, houdt hem in de gaten.

Heerenveen-uitblinker Veerman in beeld bij Feyenoord
© Pro Shots

Het is snel gegaan met Veerman. Afgelopen zomer leek hij nog naast een transfer naar de Eredivisie te grijpen, maar kort voor het sluiten van de window vertrok hij toch nog naar Heerenveen. Daar veroverde hij snel een basisplaats en groeide hij uit tot regisseur op het middenveld. De laatste maanden ging ook zijn rendement omhoog, zo scoorde hij onder meer in De Kuip tegen Feyenoord.

De Rotterdammers zien in Veerman een interessante optie om het middenveld te versterken. In die linie zit Feyenoord krap in de spelers, aangezien het contract van Renato Tapia afloopt en ook de huurperiode van Oguzhan Özyakup in de zomer ten einde komt. Bovendien is er veel interesse voor Orkun Kökcü.

Alleen als Feyenoord spelers verkoopt, is er budget om een speler als Veerman te halen. De Volendammer heeft in Friesland immers nog een doorlopend contract tot medio 2022. Feyenoord richt zich komende zomer bovendien in eerste instantie op ervaring, in dat opzicht past ook de interesse in Bryan Linssen.

Toch volgt de club ook Veerman. De 21-jarige middenvelder was bezig aan een indrukwekkend seizoen bij Heerenveen, waar hij deze jaargang zelfs meer kansen per wedstrijd creëerde dan bijvoorbeeld Steven Berghuis. In een uitgebreid interview aan VI in maart gaf Veerman aan het liefst een tussenstap binnen Nederland te maken voor een eventueel vertrek naar het buitenland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.