Heerenveen test oude bekende van Feyenoord voor keepersvacature

Reacties

SC Heerenveen geeft Kamil Miazek de kans om een contract te verdienen. De Poolse doelman is begonnen aan een stageperiode in Friesland.

Heerenveen test oude bekende van Feyenoord voor keepersvacature
© Pro Shots

Miazek (24) is al enkele maanden transfervrij na het verstrijken van zijn contract bij Leeds United. 'Het is al langer onze wens om een tweede doelman aan te trekken. Deze proefperiode is een goede manier om te bekijken of de samenwerking met Kamil bevalt', zegt technisch manager Gerry Hamstra.

De stage van Miazek had overigens aardig wat voeten in aarde. Vanwege coronarestricties moest hij na aankomst uit Polen namelijk eerst tien dagen in quarantaine. Deze isolatieperiode verliep begin deze week.

Miazek is geen onbekende in Nederland, want hij keepte enkele jaren in de jeugdopleiding van Feyenoord. In het seizoen 2015/16 haakte hij als derde doelman aan bij de eerste selectie, maar een doorbraak in Rotterdam bleek niet reëel. Miazek keerde daarop terug naar zijn vaderland, om in 2018 de overstap te maken naar Leeds United. Daar kwam hij niet verder dan de bank.

'We kennen Kamil al uit zijn periode in de jeugd van Feyenoord, maar daarna is hij wat van de radar verdwenen. Het is voor ons belangrijk om een goed beeld van hem te krijgen', aldus Hamstra. Momenteel heeft Heerenveen met Erwin Mulder slechts één volwaardige keeper onder contract staan. De jonge Jaimy Kroesen (17) geldt als nummer twee in de pikorde.

Spelersprofiel

K. Miazek


Geboortedatum:
15 augustus 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Moszczenica
Nationaliteit
Polen
Lengte:
1,92 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
Leeds United Under 23
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.