Heerenveen stelt shortlist op: Keizer en Steijn kandidaat

Reacties

SC Heerenveen begint deze week aan de laatste fase in zijn zoektocht naar een nieuwe trainer. De lijst met kandidaten die de club enkele weken geleden opstelde is danig ingekort.

Heerenveen stelt shortlist op: Keizer en Steijn kandidaat

Na het besluit om het contract van Jurgen Streppel niet te verlengen maakte Heerenveen een lijst met potentieel interessante trainers samen. Naar aanleiding daarvan zijn deze trainers of hun vertegenwoordigers uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. Van alle kandidaten liet één de uitnodiging aan zich voorbijgaan, omdat hij de voorkeur geeft aan een buitenlands avontuur. 'Met alle anderen hebben we minimaal één keer gesproken', aldus Hans Westerhof, die als commissaris de portefeuille voetbalzaken beheert bij SC Heerenveen. 'Dat laat ook zien dat het een goede beslissing is geweest om hoog in te zetten. Je moet als club nooit te bescheiden zijn. Voor een trainer die miljonair wil worden zijn wij dan wel niet interessant, maar een trainer die al miljonair is kan in Heerenveen heerlijk werken.'

Na de oriënterende gesprekken heeft Heerenveen de lijst met kandidaten flink ingekort. Van de overgebleven aspirant-trainers wordt onder meer de werkwijze nader bestudeerd, waarbij specifiek gekeken wordt naar zijn ervaring met het ontwikkelen van jonge spelers, de levensader van de Friese club. Aan de hand daarvan wordt de uiteindelijke keuze gemaakt. De eerder dit seizoen bij Ajax ontslagen Marcel Keizer en VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn behoren in elk geval tot de overgebleven kandidaten. Keizer is ook in beeld bij Excelsior, waar Steijn tevens belangstelling geniet van Willem II.

Technisch manager Gerry Hamstra: 'We zitten er nu middenin en we komen natuurlijk steeds wat dichterbij, maar ik wil niet op namen reageren. Maar het is mooi om te zien dat we er als club goed opstaan bij trainers. We hebben natuurlijk een mooie geschiedenis, zijn een aantrekkelijke club die elke jaar goed verkoopt en een play-offwaardige selectie heeft.' Een termijn plakt Hamstra niet op de duur van de zoektocht. 'Kwaliteit is leidend.'

Heerenveen maakte afgelopen maand bekend het aflopende contract van Jurgen Streppel niet te verlengen. De trainer/coach kwam medio 2016 over van Willem II en was eerder werkzaam voor Helmond Sport. Ook het contract van Streppels assistent Michel Vonk werd niet verlengd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.