Heerenveen-smaakmaker Zeneli speelt zich internationaal in de kijker

Reacties

Dat Arber Zeneli uitstekend in vorm is, is ook buiten het Abe Lenstra Stadion opgevallen. De aanvaller van SC Heerenveen wordt gevolgd door onder meer clubs uit de Serie A.

Heerenveen-smaakmaker Zeneli speelt zich internationaal in de kijker

Zeneli was zaterdagavond nog de grote uitblinker bij de 3-1 zege van de Friezen op Fortuna Sittard. Dit seizoen was hij bovendien al goed voor zeven assists en onlangs maakte hij voor Kosovo de eerste hattrick van zijn loopbaan. Al langer speelt er interesse uit Italië en Turkse media schreven onlangs over belangstelling van Fenerbahçe.

VI vroeg de linksbuiten naar de speculaties over de belangstelling van de Turkse topclub. 'Ik heb dat ook gehoord. Dat is een eer én het is een motivatie om het beste uit mezelf te halen. Het is fijn om belangrijk te zijn voor de club, maar iedereen weet waar mijn ambities liggen. Ik wil uiteindelijk graag op een hoger niveau spelen. Trainer Jan Olde Riekerink, zelf in het verleden trainer bij Galatasaray, is positief over een eventuele vervolgstap in de Turkse top: 'Arber kan een hogere weerstand aan.'

Zeneli heeft een aflopend contract in Friesland, maar Heerenveen heeft wel een optie die verbintenis met een jaar te verlengen. Het ligt voor de hand dat de Friezen in de winterstop ten minste één van het drietal Zeneli, Morten Thorsby (aflopend contract) en Yuki Kobayashi (aflopend contract plus optie tot verlenging) zullen proberen te verkopen. Ook al omdat Zeneli en Kobayashi meer gaan verdienen zodra de club hun opties licht en het salarishuis van de club al fors is. Niet voor niets liet directeur Luuc Eisenga zich onlangs ontvallen dat het aankopen van spelers buiten de EU wat hem betreft verleden tijd is voor Heerenveen, dat ook onder een nieuwe leiding pas op de plaats zal moeten maken.

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO alles over de bestuurscrisis bij SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.