Heerenveen shopt bij Bayern en heeft nu vier Zweden in huis

Reacties

SC Heerenveen heeft de komst van Alex Timossi bevestigd. De Zweedse vleugelaanvaller is overgenomen van Bayern München en heeft voor vier seizoenen getekend.

Heerenveen shopt bij Bayern en heeft nu vier Zweden in huis
© Pro Shots

VI kon dinsdag al melden dat Timossi (21) op weg was naar Heerenveen. Een dag later is de transfer officieel gemaakt. 'Alex is een snelle speler en heeft veel diepgang, zowel met als zonder de bal', zegt technisch manager Ferry de Haan op de clubsite. 'Daarbij weet hij ook goed het overzicht te behouden voor zijn medespelers voor de goal. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al ruim honderd wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Het is dan ook een speler waar in onze ogen nog veel rek in zit. We zijn daarom blij dat we hem voor langere tijd hebben kunnen vastleggen.'

Timossi debuteerde al op jonge leeftijd voor Helsingborgs IF uit Zweden en maakte in 2019 de overstap naar Bayern. De Duitse topclub leende hem sindsdien uit aan zijn oude Zweedse werkgever en Austria Klagenfurt.

Bij Heerenveen treft Timossi drie landgenoten: Rami Al-Hajj, Amin Sarr en Rami Kaib. Daarnaast heeft de club momenteel ook de Zweed Hussein Ali op proef.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.