Heerenveen presenteert Odgaard en Faik

Reacties

Jens Odgaard is komend seizoen de spits van SC Heerenveen. De twintigjarige Deen komt op huurbasis van Sassuolo en is in Friesland de opvolger van Sam Lammers. Hicham Faik maakt de definitieve overstap naar het Abe Lenstra Stadion.

Heerenveen presenteert Odgaard en Faik

De komst van Odgaard kondigde zich al aan. De 1.88 meter lange spits is één van de twee nieuwe aanwinsten die Heerenveen zaterdag gaat presenteren op de eerste training van het nieuwe seizoen. Odgaard was in 2016 ook al dicht bij een overgang naar de Eredivisie. Ajax en Borussia Dortmund wilden hem toen graag hebben, maar hij koos voor een langer verblijf bij zijn club Lyngby.

Een jaar later vertrok hij alsnog uit Denemarken. Internazionale betaalde 1,3 miljoen euro voor hem, maar in Milaan kwam hij niet aan de bak. Na één seizoen nam Sassuolo hem voor vijf miljoen over, maar ook daar kwam hij afgelopen jaar weinig aan spelen toe. Wel maakte hij zijn Serie A-debuut in het thuisduel met SPAL, maar verder dan die invalbeurt kwam hij niet.

Faik
De Serie A-club heeft daarom besloten om hem een seizoen te verhuren aan Heerenveen. Daar is hij de eerste officiële aanwinst voor het seizoen 2019/20. Later op de zaterdag bevestigde de club ook de komst van Hicham Faik. De 27-jarige linkspoot komt over van Zulte Waregem en heeft een driejarig contract getekend in het Abe Lenstra Stadion.

Faik keert zo terug in de Eredivisie, waar hij eerder voor Roda JC Kerkrade en Excelsior speelde. 'Hicham is een speler die technisch vaardig is en een goed linkerbeen heeft. Hij brengt voetballend vermogen in ons elftal en kan zodoende onze spitsen goed bedienen', vertelt technisch directeur Gerry Hamstra op de clubsite. 'Met Jens halen we een talentvolle spits in huis. Hij heeft al ervaring opgedaan in Denemarken en op jonge leeftijd zijn debuut gemaakt bij grote clubs in Italië.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer Sassuolo
Meer over Sassuolo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.