Heerenveen presenteert Floranus als opvolger Dumfries

Reacties

Sherel Floranus maakt de overstap van Sparta Rotterdam naar SC Heerenveen. De negentienjarige verdediger zet zijn handtekening onder een contract voor drie jaar en volgt in Friesland Denzel Dumfries op, die naar PSV vertrekt.

Heerenveen presenteert Floranus als opvolger Dumfries

Technisch manager Gerry Hamstra van Heerenveen: 'Sherel is een sterke vleugelverdediger, die ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring heeft op het hoogste niveau. Het is een speler die op meerdere posities uit de voeten kan en een welkome versterking voor onze selectie.'

Floranus en Heerenveen waren al enige tijd akkoord over een contract. Sparta ontvangt minimaal een half miljoen euro voor Floranus, wiens contract nog een jaar doorliep bij Sparta. Middels bonussen kan dat bedrag nog oplopen.

Floranus debuteerde in 2015 voor Sparta. Bij de club doorliep hij de hele jeugdopleiding nadat hij als jeugdspeler van Spartaan '20 over was gekomen. Ook maakte hij deel uit van de vertegenwoordigende Oranje-jeugdelftallen. Bij Sparta speelde hij rechtsback of linksback. Rechtsachter is zijn favoriete en beste positie.

Heerenveen deed maandag ook al zaken op de transfermarkt door spits Sam Lammers te huren van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.