Heerenveen laat Bruijn terugkeren bij NEC

Reacties

Jordy Bruijn verruilt SC Heerenveen voor NEC. De 23-jarige middenvelder vertrekt uit Friesland om in de Keuken Kampioen Divisie meer aan spelen toe te komen. Bruijn tekent voor drie seizoenen met een optie voor nog een jaar bij de club waar hij in het seizoen 2018/19 al een half jaar op huurbasis speelde.

Heerenveen laat Bruijn terugkeren bij NEC
© Pro Shots

Bruijn lag nog een jaar vast bij Heerenveen nadat hij na zijn verhuurperiode aan NEC een nieuw contract tekende tot medio 2021. Algemeen directeur Wilco van Schaik van de Nijmeegse club gaf eerder tegen VI aan dat er 'een minimaal bedrag' wordt betaald aan Heerenveen voor Bruijn. Hij is de eerste zomerse versterking voor de Nijmegenaren.

Lastige fase
'Ik ben blij om weer terug te zijn bij NEC', vertelt Bruijn op het clubkanaal. 'Ik zat in een lastige fase, met weinig speelminuten, toen ik hier afgelopen seizoen tekende. Dus toen ik enkele maanden terug van de interesse van NEC hoorde, wilde ik graag terugkeren om de club te helpen. De komende jaren gaan we er alles aan doen om beter te worden en de club terug te brengen naar waar het hoort, de Eredivisie.'

Van Schaik is verheugd met de komst van Bruijn: 'Jordy is een zeer veelzijdige middenvelder die al heeft bewezen een belangrijke speler voor ons te kunnen zijn. We hadden een middenvelder nodig die ervoor zorgt dat een elftal aan het voetballen kan komen en met zijn ervaring zijn wij ervan overtuigd dat hij die voorwaarde gaat inlossen. We hebben Jordy het hele jaar gevolgd en hebben er vervolgens alles aan gedaan om hem aan te trekken. We zijn heel trots dat dit is gelukt en willen daarbij een dankwoord uitspreken aan SC Heerenveen voor hoe zij zich tijdens de onderhandelingen hebben opgesteld.'

Invalbeurten
De middenvelder begon afgelopen seizoen bij Heerenveen nog in de basis als nummer 10, maar raakte zijn plek na vijf duels kwijt. Trainer Johnny Jansen gaf daarna steeds vaker de voorkeur aan Rodney Kongolo, Joey Veerman en Hicham Faik op het middenveld. Bruijn moest het daarna vooral doen met invalbeurten.

Bij NEC heeft men goede herinneringen aan Bruijn, die begin 2019 op huurbasis werd overgenomen van Heerenveen. Samen met AZ-huurling Ferdy Druijf was hij een belangrijke kracht in het behalen van de play-offs in een voor de Nijmegenaren teleurstellend seizoen, waarin RKC Waalwijk in de eerste ronde te sterk was.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.