Heerenveen en Eisenga rond over afwikkeling contract, weg vrij voor nieuw elan

Reacties

Nu het vertrek van directeur Luuc Eisenga bij SC Heerenveen een kwestie van tijd is, zal de club op korte termijn naar buiten treden met een toekomstplan.

Heerenveen en Eisenga rond over afwikkeling contract, weg vrij voor nieuw elan

Vrijdagavond zaten Eisenga, het Stichtingsbestuur en hun advocaten bijeen voor de afwikkeling van het contract van de algemeen directeur van SC Heerenveen. Dat de club een nieuwe bestuurlijke koers zou gaan varen, werd begin deze week al duidelijk na een bijeenkomst van een Stichtingsbestuur. Dat heeft nu ook formeel zijn beslag gekregen.

Heerenveen zal op korte termijn naar buiten treden over de nabije toekomst. Commercieel directeur Hylke van der Veen is kandidaat om Eisenga – al dan niet tijdelijk – op te volgen. Ook zal op korte termijn duidelijk worden in hoeverre de ingreep van het Stichtingsbestuur andere geledingen van de club raakt, zoals de eveneens bekritiseerde Raad van Commissarissen.

Eisenga is bezig aan zijn derde dienstjaar bij SC Heerenveen. De directeur slaagde erin de stadionhuur terug te brengen en schreef na verrekening van transfers elk jaar zwarte cijfers. De kritiek nam de laatste maanden echter toe vanwege een aantal conflicten met (grote) sponsoren, het grote operationele tekort, het flinterdunne beleidsplan en het gebrek aan voortgang in de renovatie van trainings- en jeugdcomplex Skoatterwald.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.