Heerenveen blij met Lammers: 'Geen platte huurconstructie'

Reacties

SC Heerenveen heeft Sam Lammers voor een jaar van PSV gehuurd en daarbij zijn afspraken gemaakt over de toekomstige ontwikkelingen van de spits.

Heerenveen blij met Lammers: 'Geen platte huurconstructie'

Dat vertelde directeur Luuc Eisenga bij de presentatie van de jeugdinternational. 'Mensen zeggen: "Huren, is dat niet tegen de filosofie van Heerenveen?" Ja. Als het een platte huur geweest was, hadden we hier niet gezeten. We zijn een club die opleidt, spelers helpt de volgende stap in hun carrière te maken. Dat doen we meestal niet via een platte huurconstructie. We hebben een overeenkomst gevonden met PSV en Lammers waardoor de afwegingen zo zijn dat Sam hier wél is. Daar zijn we blij mee en trots op.'

Wanneer Lammers via een periode in het Abe Lenstra Stadion doorbreekt in Eindhoven, staat daar voor Heerenveen een financiële impuls tegenover. Wanneer Lammers na zijn Friese huurjaar uiteindelijk géén kans maakt op een doorbraak in Eindhoven, liggen er ook afspraken tussen beide clubs.

'Er waren meer clubs die mij wilden hebben', aldus Lammers. 'Maar toen Heerenveen kwam was het voor mij vrij snel duidelijk, vooral na het gesprek dat ik had met de trainer en technisch manager. De club heeft veel vertrouwen in me en de manier van spelen past bij me. Hoe de mensen mij hier zien en hoe ze mij beter willen maken spreekt mij erg aan.'

Later deze week rondt Heerenveen ook nog de komst van Sherel Floranus af, die de naar PSV vertrekkende Denzel Dumfries opvolgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.