Heerenveen bijt zich stuk op ADO door primeur Necid

SC Heerenveen heeft zaterdag gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. Tomas Necid hielp de bezoekers met een primeur aan een punt in Friesland.

sc Heerenveen
1 - 1
ADO Den Haag

In de eerste helft had Heerenveen de overhand, al duurde het even voor de thuisploeg dat in kansen uitdrukte. In de zestiende minuut kreeg Sam Lammers na een combinatie met Michel Vlap de beste kans tot dan toe, maar de PSV-huurling produceerde een rollertje dat naast ging.

ADO stichtte wat gevaar via Sheraldo Becker en Elson Hooi, maar aan de andere kant opende Michel Vlap na een half uur de score. Enkele minuten na zijn schot op de lat stond de Fries behoorlijk vrij in het strafschopgebied, kreeg hij de bal over de grond van Arber Zeneli en haalde hij de trekker over: 1-0.

Michel Vlap viert zijn treffer.

Toch gingen de ploegen pauzeren met een gelijke stand. Vlak voor rust was er een spaarzaam moment waarbij ADO de thuisploeg onder druk hield. Na slecht uitverdedigen van Lucas Woudenberg bediende Nasser El Khayati spits Necid op maat, waarop de Tsjech de gelijkmaker binnenkopte. Dat betekende zijn eerste Eredivisie-goal voor ADO Den Haag.

In een rommelige tweede helft bleven de middenmoters in evenwicht. Omdat de wedstrijd gespeend bleef van grote kansen, brachten Fons Groenendijk en Jan Olde Riekerink meerdere aanvallende troeven. Laatstgenoemde wisselde Vlap en Zeneli. Vlap had vrijdag buikgriep en kon niet meer door; Zeneli had weinig inhoud nadat hij wegens omstandigheden een halve week in Zweden was geweest.

Zonder dat tweetal kwam de thuisploeg ook niet meer tot scoren, waardoor ADO met een punt huiswaarts keert. Heerenveen leidt door het gelijkspel het rechterrijtje met zeven punten, ADO staat op plek negen met een punt meer.

23
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}