'Heel speciale' Van Dijk overtreft verwachtingen Klopp en Liverpool

Reacties

Virgil van Dijk heeft de verwachtingen van Jürgen Klopp overtroffen. De Duitse manager van Liverpool somde na de laatste wedstrijd van het seizoen nog maar eens op wat de Oranje-international zo speciaal maakt.

'Heel speciale' Van Dijk overtreft verwachtingen Klopp en Liverpool
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
1 - 3
Liverpool
Liverpool

Van Dijk maakte zondag ook in het laatste competitieduel met Newcastle United de negentig minuten vol (en scoorde), waarmee hij pas de vijfde veldspeler is in de Premier League-historie die geen enkele minuut miste in een elftal dat kampioen werd. Klopp weet wel hoe de 29-jarige verdediger dat voor elkaar heeft gekregen. 'Hij pakt tijdens de wedstrijden zo af en toe zijn rustmomentjes, daarmee drijft hij me soms tot waanzin', grapte de Duitse manager na afloop in gesprek met Engelse media.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dit was zijn grote doel', vervolgde Klopp vervolgens serieuzer. 'En ik denkt dat hij het nog een keer zou kunnen. Hopelijk is dit de rest van zijn carrière mogelijk, dat zou heel speciaal zijn. We hebben geprobeerd hem rust te geven, maar dat was moeilijk. Maar tot nu is het goed gegaan en we hopen dat het zo blijft.' Het geeft nog maar eens aan hoe onmisbaar Van Dijk is geworden in de defensie van Liverpool, sinds hij begin 2018 voor het toenmalige recordbedrag van 84,5 miljoen euro overkwam van Southampton.

'Klopp bouwt aan koninkrijk, Virgil moet daar het gezicht van worden'

Die transfersom heeft Van Dijk dubbel en dwars waargemaakt. Klopp vertelde na het duel met Newcastle nog maar eens waarom de Nederlandse verdediger zo goed is. 'Zijn combinatie van kwaliteiten maakt hem speciaal. En bovendien is ook zijn mindset bijzonder. Hij is niet alleen een goede verdediger, maar ook een heel goede jongen. Hij is heel makkelijk in de omgang. We wisten dat we een heel goede speler haalden toen we hem aantrokken, maar het totaalpakket is heel speciaal. En dat hadden we niet verwacht.'

BBC
Ook BBC-analyticus Garth Crooks steekt de loftrompet over Van Dijk. De oud-spits van onder meer Stoke City, Tottenham Hotspur, West Bromwich Albion en Charlton Athletic reserveert in zijn Elftal van het Seizoen een plek voor de sterkhouder van Liverpool. 'Ik heb ze allemaal zien spelen: Ruud Krol, Franco Baresi, Paolo Maldini... Virgil van Dijk is van dezelfde klasse', stelt Crooks, die signaleert dat Van Dijk zó weinig fouten maakt dat de analytici in Engeland er bijna op zitten te wachten, zodat er eens over hem te zeggen valt.

Met een contract tot medio 2023 lijkt Van Dijk ook de komende jaren nog goed te zitten op Anfield, maar Crooks vraagt zich af of de Oranje-international daar wel genoegen mee neemt. 'De vraag is: wat nu? Sergio Ramos nadert het einde van zijn carrière bij Real Madrid, hetzelfde geldt voor Gerard Piqué bij Barcelona. Ik vraag me af Van Dijk al zijn ambities bij Liverpool kan waarmaken.' Momenteel lijkt er nog geen reden daar aan te twijfelen. En Liverpool zal er waarschijnlijk ook alles aan doen om hem te behouden.

Het Premier League-elftal van het Seizoen van de BBC.
Het Premier League-elftal van het Seizoen van de BBC.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.