Heel Amerika kijkt mee: Dest niet bang voor die druk

Reacties

Sergiño Dest gaat allerminst gebukt onder de druk en de aandacht die hij als eerste Amerikaan bij Barcelona voelt. Het geeft de oud-Ajacied juist meer reden om nog meer geschiedenis te schrijven.

Heel Amerika kijkt mee: Dest niet bang voor die druk
© Pro Shots

4 oktober was niet alleen voor Dest een bijzondere dag. Met zijn eerste optreden voor Barcelona schreef hij ook Amerikaanse voetbalgeschiedenis. Als eerste Amerikaan bij de Catalaanse grootmacht zijn de schijnwerpers vanuit de Verenigde Staten extra op hem gericht.

Dest heeft geen moeite met die aandacht. 'Ik ervaar die druk niet als iets slechts, ik ervaar het als iets positiefs', zegt de back tegen Sports Illustrated. 'Ik besef dat ik de eerste Amerikaan ben in de selectie van Barcelona. Dat maakt me echt trots. Maar ik wil niet alleen de eerste zijn. Ik wil de eerste zijn die ook iets moois betekend heeft voor deze club.'

In Camp Nou werkt Dest met Ronald Koeman, die in zijn tijd als bondscoach tevergeefs probeerde de back voor Oranje te laten kiezen. 'Het voelt helemaal niet vreemd. In die tijd heb ik gekozen tussen Nederland en de Verenigde Staten. Ik heb hem eerlijk verteld verder te willen met Amerika. Het was niet zijn fout of zo. Onze relatie is ook prima gebleven. Toen we elkaar weer ontmoetten, voelde het heel natuurlijk.'

Het wederzijdse vertrouwen vertaalde zich in een snel debuut. Drie dagen na zijn overgang maakte hij al zijn eerste minuten voor Barcelona. Alles ging nog langs hem heen, erkent Dest. 'Ik besefte het allemaal niet echt. Alles ging zo snel. Nu realiseer ik het me als ik de foto's en beelden terugzie. Het is een ongelooflijk gevoel, een emotioneel moment.' En ook een moment dat voetbalminnend Amerika vervulde van trots.

'Debutant Dest heeft net als Dani Alves schijt aan de wereld'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer S. Dest
Meer over S. Dest
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.