Hazard stuurt aan op megatransfer naar Real Madrid

Reacties

Real Madrid heeft Cristiano Ronaldo verkocht aan Juventus en Eden Hazard schijnt een belangrijke kandidaat te zijn om de Portugees op te volgen in Estadio Santiago Bernabéu. Hazard ziet dat wel zitten, zo lijkt het, en stuurt aan op een megatransfer.

Hazard stuurt aan op megatransfer naar Real Madrid

Na de gewonnen wedstrijd tegen Engeland had Belgisch international Hazard slecht nieuws voor de fans van Chelsea. 'Na zes geweldige jaren bij deze club zou het weleens tijd kunnen zijn om iets nieuws te proberen', zei de aanvaller tegen Het Laatste Nieuws. 'Zeker na dit WK. Maar ik kan wel beslissen of ik wil gaan of wil blijven; het is uiteindelijk Chelsea dat de échte beslissing neemt. Jij (de journalist waar Hazard mee sprak, red.) weet wel waar ik het liefst wil zijn.'

Hazard noemde Real niet, maar het heeft er alle schijn van dat hij inzet op een overstap naar de Champions League-winnaar. In dat geval is de vraag hoe hoog de vraagprijs van Chelsea zal zijn. In Spaanse media (die Hazard overigens ook nog met een transfer naar Barcelona in verband hebben gebracht) werd deze week geschreven over 200 miljoen euro. Mocht Real dit bedrag inderdaad op tafel leggen, dan wordt Hazard de op-één-na duurste voetballer aller tijden, na Neymar.

De 27-jarige Hazard speelde in zes jaar tijd precies 300 officiële wedstrijden voor Chelsea en was daarin goed voor 70 doelpunten. In Engeland werd hij twee keer kampioen en won hij in het seizoen 2014/15 de PFA Player of the Year-Award, de prijs voor de beste speler van de Premier League. Zijn contract bij Chelsea loopt nog twee jaar door.

Courtois
Niet alleen Hazard, maar ook Thibaut Courtois wordt in verband gebracht met Real. De Belgische keeper heeft nog maar een eenjarig contract bij Chelsea en Het Laatste Nieuws meldde eerder deze zaterdag al dat de onderhandelingen met Real reeds opgestart zijn. De 26-jarige Courtois heeft een verleden bij Atlético Madrid en zijn kinderen wonen nog in de Spaanse hoofdstad.

'Alle opties liggen open voor mij', wilde Courtois geen duidelijkheid geven over zijn wensen. 'Ook bij Chelsea blijven, ja. Men klaagt altijd dat spelers hun contracten niet naleven, maar misschien doe ik dat wel. Ik denk niet dat ze iemand met mijn kwaliteiten op de bank zullen houden, ook als ik niet bijteken. En dat kan ook nog, want ik ben graag in Londen. Maar waar ik ook ga, Hazard moet mee. Wij laten elkaar niet meer los. Ach, we zullen wel zien. Nu eerst vakantie. En tussendoor eens met mijn entourage overleggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.