Hazard sluit vertrek bij Real Madrid niet uit: 'Als de club dat wil, ga ik'

Reacties

Eden Hazard sluit niet uit dat hij na dit seizoen vertrekt bij Real Madrid. De 31-jarige aanvaller heeft het nog altijd naar zijn zin in Spanje, al wil hij natuurlijk meer spelen. Tijdens het aankomende WK wil Hazard dan ook laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Hazard sluit vertrek bij Real Madrid niet uit: 'Als de club dat wil, ga ik'
© Pro Shots

Hazard kwam in 2019 voor een recordbedrag over van Chelsea, maar is in Madrid nog geen moment de ster geweest die hij jarenlang was in de Premier League. Toch gaat hij nog steeds elke dag met plezier naar de club. 'Voetbal is mijn leven. Natuurlijk is het moeilijk als je niet speelt, maar ik heb het hier naar mijn zin omdat er veel goede spelers en erg aardige mensen zijn. Ik wil met hen trainen, met hen spelen. Als ik de ploeg kan helpen, is dat nog beter. Op dit moment kan ik dat niet, maar ik blijf alles geven.'

In gesprek met Marca, volgens de krant zijn eerste interview met een Spaans medium sinds zijn komst naar Real, legt Hazard uit waarom hij bij De Koninklijke nog niet heeft kunnen schitteren. 'Ik denk niet dat er iemand heeft gefaald. Er zijn momenten in het leven dat je gewoon even wat minder geluk hebt in een wedstrijd of met een blessure.... Je kan wel dingen veranderen aan je manier van leven, maar ik denk dat veel dingen pech zijn geweest', doelt hij onder meer op zijn blessures en de coronacrisis.

Laatste kans
Hazard wijst erop dat hij bij Chelsea jarenlang op hoog niveau heeft gespeeld in de Premier League zonder geblesseerd te raken. Twijfelen aan zijn eigen kwaliteiten doet hij dan ook niet, al snapt hij dat die er bij de buitenwacht wel zijn na jaren aan de zijlijn. De 122-voudig international ziet het WK in Qatar als zijn laatste kans om te laten zien wie hij is. 'Ik moet aan iedereen bewijzen dat ik nog steeds kan voetballen. Mensen zijn gaan twijfelen aan mijn kunnen, maar ik niet', zegt hij vastberaden.

Het WK in Qatar zou ook een manier kunnen zijn om zichzelf in de etalage te zetten, maar een vertrek in januari is geen optie voor Hazard. 'Ik heb een gezin en de stad bevalt me. Maar in de zomer is vertrekken een optie. Ik heb hierna nog een jaar in mijn contract, het is aan de club om te beslissen. Als de club zegt dat ik moet vertrekken, moet ik dat accepteren, zo werkt het gewoon. Maar ik zou graag meer willen spelen en laten zien wat ik kan, dat ik een goede speler ben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer België
Meer over België
Meer E. Hazard
Meer over E. Hazard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.