Hazard maakt droomtransfer naar Real Madrid

Reacties

Eden Hazard speelt komend seizoen voor Real Madrid. Daarmee komt de grote wens van de 28-jarige Belg in vervulling. Zijn transfer van Chelsea naar Madrid kondigde zich al enige tijd aan. Hazard heeft getekend tot medio 2024.

Hazard maakt droomtransfer naar Real Madrid

Met zijn transfer komt er een einde aan zijn zeven jaar lange dienstverband bij Chelsea, dat hem in 2012 overnam van Lille. Sindsdien speelde hij meer dan 350 officiële wedstrijden voor The Blues, waarin hij onder meer twee keer kampioen van Engeland werd en onlangs nog voor de tweede keer de Europa League won. In zijn laatste seizoen in Engeland werd hij de MVP van de Premier League met zestien goals en vijftien assists.

Voor Real is Hazard alweer de vierde aankoop van deze zomer. Dinsdag nog verwelkomde De Koninklijke voor zestig miljoen euro Luka Jovic van Eintracht Frankfurt. In een eerder stadium verzekerde de dertienvoudig winnaar van de Champions League zich van de komst van het Braziliaanse talent Rodrygo en diens landgenoot Éder Militão, die het afgelopen seizoen indruk maakte als verdediger van FC Porto.

Waar Real met het aantrekken van Hazard eindelijk weer eens een echte Galáctico aantrekt, raakt Chelsea met het vertrek van de Belgische international zijn sterspeler kwijt. The Blues kunnen de transfersom die ze voor hem ontvangen vooralsnog niet meteen herinvesteren door een transferverbod van de FIFA, dat voor deze zomer en komende winter geldt als er niks verandert.

Over de hoogte van die transfersom doen Real Madrid en Chelsea nog geen uitspraken. Naar verluidt gaat het om ruim 100 miljoen euro en kan dat bedrag door bonussen zelfs nog fors oplopen met nog eens twintig a dertig miljoen euro.

Spelersprofiel

E. Hazard


Geboortedatum:
7 januari 1991
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
La Louvière
Nationaliteit
België
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
74 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.