Hazard: 'Ja, ik ben de beste speler van de wereld'

Reacties

Eden Hazard barst van het zelfvertrouwen na zijn geweldige seizoenstart bij Chelsea. Bij zijn zoektocht naar de ultieme erkenning is een vertrek in de winter voor hem echter uitgesloten.

Hazard: 'Ja, ik ben de beste speler van de wereld'

De 27-jarige linksbuiten van Chelsea zette afgelopen zomer de deur naar Real Madrid meermaals op een kier en voedde deze week nog de geruchten, maar bleef The Blues tot nu toe dus trouw. In grootse vorm heeft Hazard Chelsea vervolgens in het spoor van Premier League-koploper Manchester City gebracht. Na een rustige competitiestart als gevolg van de latere vakantie na het WK scoorde Hazard liefst zeven keer in de laatste zes competitiewedstrijden.

Bij de persconferentie van de Belgische nationale ploeg werd Hazard donderdag door een journalist van Sky Sports gevraagd of hij zichzelf als de op dit moment beste speler van de wereld ziet. 'Ja', antwoordde hij. 'Net zei ik ook al ja, en dat zeg ik nu weer', refereerde hij aan een dolletje met een Belgische journalist. Vervolgens kwam de vraag of hij dan niet naar La Liga moet verkassen om ook de Gouden Bal te kunnen winnen, aangezien de laatste tien winnaars (telkens Cristiano Ronaldo of Lionel Messi) voor Barcelona of Real Madrid actief waren in hun gouden jaren. Hazard met een glimlach: 'Dat is waarom ik misschien wil gaan, ja.'

Hazard sloot vervolgens een transfer gedurende dit seizoen uit en vertelde het gevoel te hebben nog veel beter te kunnen worden. 'Natuurlijk kan ik beter worden. Ik kan vaker scoren en meer assists geven. Het team helpt me daar goed bij', aldus de 94-voudig Belgisch international, die het dinsdag met de Rode Duivels vriendschappelijk opneemt tegen het Nederlands elftal. Eerst wacht voor België vrijdag nog de Nations League-wedstrijd tegen Zwitserland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.