Hazard: 'Ik wil bewijzen dat ik gemaakt ben voor Real Madrid'

Reacties

Eden Hazard peinst er niet over om deze zomer op zoek te gaan naar een nieuwe club. De topaankoop van Real Madrid is er na twee teleurstellende jaren op gebrand om iets recht te zetten.

Hazard: 'Ik wil bewijzen dat ik gemaakt ben voor Real Madrid'
© Pro Shots

Real betaalde in de zomer van 2019 liefst honderd miljoen euro voor Hazard, maar heeft nog niet veel plezier beleefd aan de Belg. Hazard heeft in zijn tijd in Spanje met meerdere blessures te maken gehad. Wanneer hij fit was, haalde hij bovendien nooit het niveau dat hij eerder bereikte bij Chelsea.

In de Spaanse sportkranten wordt gesuggereerd dat Florentino Pérez Hazard alweer zou willen verkopen, maar de aanvaller weigert om zijn spullen te pakken. 'Het is nog geen seconde in mij opgekomen dat ik beter kan weggaan', zegt Hazard in gesprek met Het Nieuwsblad. 'Ik ga daar niet vertrekken als een mislukkeling. Ik wil bewijzen dat ik gemaakt ben voor Real Madrid.'

De afgelopen twee jaar is Hazard daar niet in geslaagd, zo weet de vleugelflitser zelf ook wel. Hij wijst naar het vele blessureleed. 'En als ik wel meespeelde, was het lastig door Covid. We speelden in dat stadionnetje op het oefencomplex zonder fans, terwijl ik had getekend om voor een vol Bernabéu te voetballen.' De thuishaven van Real werd in het coronajaar verbouwd. 'Ik hoop dat het werk snel klaar is en dat de tribunes weer vollopen. Ik heb dat nodig', aldus Hazard.

De dertigjarige Hazard speelde tot dusver 43 wedstrijden voor Real en wist daarin pas vijf keer te scoren. Zijn contract loopt nog drie seizoenen door. Zaterdagavond begint Hazard met België aan het EK, al is het de vraag of de captain fit genoeg is om te kunnen starten tegen Rusland. De Belgische media verwachten dat Roberto Martínez Hazard maximaal als 'joker' zal gaan gebruiken.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
3
3
0
0
7-1
+6
9
2
Denemarken
3
1
0
2
5-4
+1
3
3
Finland
3
1
0
2
1-3
-2
3
4
Rusland
3
1
0
2
2-7
-5
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.