Hazard-broers schuiven richting record Frank en Ronald de Boer

Reacties

Cyprus is dinsdag de laatste tegenstander van het België dat bezig is aan een perfecte kwalificatiereeks. De gebroeders Eden en Thorgan Hazard sloopten zaterdag de lastigste hobbel: Rusland.

Hazard-broers schuiven richting record Frank en Ronald de Boer
© Pro Shots

'Het grote doel in deze kwalificatiecampagne is nu tegen Cyprus ook te winnen', zegt Eden Hazard (28) zonder veel twijfels over dat dat ook gewoon gaat gebeuren. 'Ondertussen weten we wel dat we heel stevig staan tegen kleinere landen.'

Rusland werd door drie goals van Hazard (2 Eden en 1 Thorgan) al in de eerste helft op de rug gelegd als negende slachtoffer op rij voor België in deze EK-kwalificatie. 'Het was een mooi familiefeest voor de rust. Niet alleen voor Thorgan en mij, maar voor de grote Belgische familie. Het is natuurlijk wel leuk om als broers te scoren en beslissend te zijn.'

Het familiefeestje in Sint-Petersburg moet tegen Cyprus een vervolg krijgen. De broers Hazard kunnen dan ook verder opschuiven in de rangen der broederdiensten. Met hun 36 goals voor De Rode Duivels hebben Eden (28 jaar) en zijn twee jaar jongere broer Thorgan in Europa slechts drie broederduo's voor zich. Bobby en Jacky Charlton (55x voor Engeland), Karl-Heinz en Michael Rummenigge (45x voor Duitsland) en Fritz Walter en Ottmar Walter (43x voor Duitsland) deden het nog beter.

Met het gezamenlijke aantal van 130 interlands staan de Hazards in Europa op een respectabele zesde plaats. Frank en Ronald de Boer voeren deze lijst met 179 duels voor Nederland aan voor Patrik en Daniel Andersson (170x voor Zweden), Vasili en Aleksei Berezutski (159 x voor Rusland), Gary en Phil Neville (144x voor Engeland) en Bobby en Jacky Charlton (141x voor Engeland).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.