Hazard behoedt tiental Real in extremis voor bekerblamage

Reacties

Real Madrid moest donderdagavond in het toernooi om de Copa del Rey diep gaan om Elche van zich af te schudden. Uiteindelijk maakte Eden Hazard in de verlenging het verschil voor tien Madrilenen.

Hazard behoedt tiental Real in extremis voor bekerblamage
Elche
Elche
nv
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid begon op bezoek bij Elche met een aantal wijzigingen in de basiself. Karim Benzema was er niet bij, terwijl oudgediende Marcelo weer een keer op mocht komen draven. Dat betekende dat Ferland Mendy rust kreeg en Luka Jovic de aanvalsleider was.

De Madrilenen, ongenaakbaar koploper in La Liga, leken bij de start van de wedstrijd nog een beetje in een roes te zitten. Afgelopen week wonnen Los Blancos de Spaanse Super Cup. Die zege leek de ploeg nog wat dwars te zitten kort na de aftrap.

Dat resulteerde in een gigantische kans voor de thuisploeg, dat uit was op een stunt. Luis Suarez kreeg na negen minuten dé mogelijkheid die stunt in te leiden. De spits schoot echter vanaf een paar meter voor open doel op het houtwerk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het gebeurde allemaal zonder dat Real de puf vond om de teugels aan te trekken. Elche probeerde met een paar speldenprikken de Madrilenen pijn te doen, maar was niet sterk genoeg de defensie te kraken. Marcelo was de smaakmaker bij Real. Zijn klasse etaleerde hij in het slot van de eerste helft door een magistrale panna, waar Jovic en Rodrygo geen succesvol vervolg aan konden geven.

In de tweede helft gebeurde vrijwel hetzelfde. Real had controle, maar kreeg Elche nooit tegen de touwen. En de heldhaftige thuisploeg vocht zich af en toe wel naar het Madrileense doel. Vinícius Júnior kwam wel beter in de wedstrijd en was tot twee keer toe dicht bij een openingstreffer. Het was het startsein van een slotoffensief, waarin de ploeg van Ancelotti geenszins liet blijken op een verlenging te zitten wachten.

De verlenging kwam er toch. En nota bene uitblinker Marcelo leek de schlemiel te worden. De ervaren vleugelverdediger pakte een rode kaart en hielp Elche in het zadel. En even later viel dan ook de openingstreffer. Een vrije trap van Gonzalo Verdu vloog in twee instanties tegen de touwen (0-1). Isco stelde in het tweede bedrijf echter meteen orde op zaken. De invaller veranderde een schot van Dani Ceballos succesvol van richting (1-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hazard
Eden Hazard werd uiteindelijk de grote man. De Belg, naar verluidt niet gelukkig met zijn rol in de marge bij Real, stond diep in verlenging op. Hij bekroonde bij het scheiden van de markt zijn kans op succes, die werd aangeboden door een steekpass van David Alaba. Op fraaie wijze omspeelde Hazard de doelman, om vervolgens op knappe wijze uit een moeilijke hoek raak te schieten (1-2). Daarmee hield hij zijn werkgever nog altijd actief op alle fronten en vloerde hij het dappere Elche, dat nog even dacht te kunnen juichen. De laatste doelpoging vloog tegen de touwen, maar werd afgekeurd wegens een vermeende overtreding.

Zondag treffen beide ploegen elkaar weer, maar dan in La Liga. Dan zal Real Madrid de gastheer zijn. De Spaanse grootmacht is koploper in de competitie, terwijl Elche in strijd om lijfsbehoud verkeert.

Bekijk hier al onze video's
Meer Copa del Rey
Meer over Copa del Rey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.