Havertz schittert in uitstekende Chelsea-helft op Selhurst Park

Een indrukwekkende eerste helft heeft Chelsea zaterdag aan de overwinning op Crystal Palace geholpen. Kai Havertz had het op zijn heupen en was de uitblinker bij The Blues

Crystal Palace
1 - 4
Chelsea
Chelsea

Havertz was afgelopen zomer dé topaankoop van Chelsea en beleeft een eerste seizoen met pieken en dalen. Zaterdag had de jonge Duitser duidelijk zijn dag en liet hij meermaals zijn klasse zien. Na tien minuten had Havertz al een goal en een assist (op Christian Pulisic, die werkelijk verwoestend uithaalde) op zijn naam staan.

Het mooiste moment van Havertz moest toen zelfs nog komen. De aanvaller werd na ruim twintig minuten gevonden door Mason Mount en wipte de bal met een fenomenale aanname over zijn directe tegenstander Gary Cahill heen. Het schot dat volgde werd gekeerd door Vicente Guaita, die Palace daarmee op de been hield. Een comeback voor de bezoekers zat er echter nooit in.

Met Patrick van Aanholt en Jaïro Riedewald in de basis werd Palace in de eerste helft zoek gespeeld door Chelsea, dat met een rake kopbal van Kurt Zouma alsnog zijn gewenste derde goal voor rust kreeg. Palace had in de eerste vijfenveertig minuten maar 33 procent balbezit en noteerde geen enkel schot op doel. De gasten verstuurden 215 passes, tegenover 418 van het dominante Chelsea.

In de tweede helft kwam Palace wel wat beter voor de dag, wat ook in een goal van Christian Benteke resulteerde. Chelsea bleef echter de bovenliggende partij en Hakim Ziyech, die tot acht minuten voor tijd op de bank bleef, zag Pulisic op aangeven van Reece James nog zijn tweede van de avond maken: 1-4.

Bijna schreef Ziyech nog een assist op zijn naam. De invaller gaf de bal vlak voor tijd goed mee aan Havertz, maar hij verzuimde om zijn glansoptreden te bekronen met een tweede goal. Chelsea staat nu vierde in de Premier League, maar zou zondag weer gepasseerd kunnen worden door West Ham United.