Hattrick Idrissi en beauty Maher bij zege AZ, ook Emmen bekert verder

AZ heeft donderdag op eenvoudige wijze de volgende ronde van het toernooi om de TOTO KNVB-beker bereikt door de amateurs van Alcides te verslaan. FC Emmen schakelde OFC uit Oostzaan uit.

Alcides
Alcides
0 - 6
AZ
AZ

Trainer John van den Brom gaf onder anderen Pantelis Hatzidiakos, Guus Til en Teun Koopmeiners rust, maar stuurde wel een sterk elftal het veld in tegen de Meppelse hoofdklasser. Zo verschenen Adam Maher, Marko Vejinovic, Dorin Rotariu en Bjørn Johnsen aan de aftrap. Laatstgenoemde opende na een kwartier de score en gaf zo het startsein voor een Alkmaarse doelpuntenreeks.

Halverwege de eerste helft verdubbelde Oussama Idrissi de marge door naar binnen te trekken en in de korte hoek raak te schieten. De mooiste treffer van de wedstrijd viel enkele minuten later toen Maher aanlegde voor een vrije trap en deze op fraaie wijze in de verre kruising schoot. Rotariu maakte vervolgens nog voor rust zijn eerste treffer voor AZ en bepaalde de ruststand daarmee op 0-4.

In de tweede helft eiste Idrissi een hoofdrol op bij AZ. De aanvaller scoorde eerst op eenzelfde wijze als voor rust en benutte even later een strafschop voor 0-6. Daarmee was zijn hattrick compleet. AZ hervat aanstaande zondag de competitie als PEC Zwolle (aftrap 14.30 uur) op bezoek komt.

OFC
OFC
1 - 3
FC Emmen
FC Emmen

Reuven Niemeijer scoorde na tien minuten tegen Derdedivisionist OFC voor het eerst voor FC Emmen, dat de middenvelder huurt van Heracles Almelo. Het leek het begin van een mooie en doelpuntrijke wedstrijd voor de Eredivisionist, maar na de openingstreffer ging het juist moeizaam.

Bij rust stond het nog 0-1, vlak daarna werd Henk Bos gevloerd en kreeg Emmen vanaf elf meter de kans op 0-2. Glenn Bijl faalde niet vanaf elf meter en deed het kunstje met nog twaalf minuten op de klok over. Na een overtreding op Luciano Slagveer schoot de verdediger weer raak: 0-3. Rachid el Yaghmouri maakte in de slotfase nog de eretreffer voor OFC.

Emmen speelt komende zondag in de Eredivisie een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (aftrap 12.15 uur).