Hartverwarmende actie van FC Utrecht voor De Kogel

Reacties

De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en Go Ahead Eagles van 11 februari zal volledig in het teken staan van Leon de Kogel. Er wordt geld ingezameld om de spits te helpen bij het financieren van medische hulp.

Hartverwarmende actie van FC Utrecht voor De Kogel

De Kogel raakte op 11 juni als passagier zwaar gewond bij een auto-ongeluk op Malta. Hij moest door de brandweer uit de auto worden gehaald en lag vervolgens uren op de operatietafel. Artsen spiegelden hem een somber toekomstbeeld voor. Hij zou nooit meer kunnen lopen, laat staan voetballen. Inmiddels is hij bezig aan zijn revalidatie. In de Eindejaarspecial van VI vertelde de 27-jarige aanvaller daar uitgebreid over.

Supporters van FC Utrecht kwamen eind vorig jaar al in actie om De Kogel te helpen. Inmiddels is er met de online inzamelingsactie van de fans al ruim zestienduizend euro opgehaald. Daar komt dankzij de club voor De Kogel dus nog een mooi bedrag bij. FC Utrecht maakt duidelijk dat de recette van het duel met Go Ahead Eagles ten goede komt aan de medische kosten van De Kogel, die voor beide clubs uitkwam. Er wordt bovendien een speciaal programmaboekje gemaakt, waarvan de opbrengt ook naar de speler gaat.

De Kogel komt uit de jeugdopleiding van FC Utrecht en verliet de Domstad om in 2015 bij Go Ahead aan de slag te gaan. Begin 2018 vertrok hij naar het Spaanse UE Cornellà.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.