Hartverwarmend: Trabzonspor staat recette af aan overlevenden van de aardbevingen

Reacties

Anderhalve week na de onvoorstelbare tragedie in Turkije gaat de bal rollen. De nationale competities liggen stil, maar de Conference League-wedstrijd van Trabzonspor tegen FC Basel gaat door. De Turkse club heeft een bijzondere campagne op poten gezet.

Hartverwarmend: Trabzonspor staat recette af aan overlevenden van de aardbevingen
© Pro Shots
Trabzonspor
Trabzonspor
1 - 0
FC Basel
FC Basel

Alle opbrengsten uit de kaartverkoop wordt gedoneerd aan de overledenen in de getroffen regio's. 'Deze wedstrijd spelen we voor heel Turkije', verklaart voorzitter Ahmet Agaoglu op de clubwebsite. Ook wordt er rond het stadion speelgoed ingezameld om dat daarna na het rampgebied te brengen. Agaoglu hoopt dat er veertigduizend mensen komen kijken, zoveel passen er in het stadion.

Het aantal kaartjes dat verkocht wordt ligt trouwens nog een heel stuk hoger. Iedereen die dat wil, heeft de mogelijkheid om een 'souvenirkaartje' te kopen voor omgerekend vijf euro. Ook die opbrengsten gaan naar de mensen in het rampgebied. FC Basel heeft uit respect besloten om gedurende het verblijf op Turkse bodem hun foto's op sociale media enkel in zwart-wit te posten.

Het dodental van de aardbevingen is inmiddels gestegen tot boven de veertigduizend, en het loopt nog rap op. Ook voetballer Christian Atsu zou nog ergens onder het puin liggen, de zoektocht naar de buitenspeler loopt tien dagen na de ramp nog altijd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.