Hartverwarmend: oude blikvangers trekken Wigan uit financieel moeras

Reacties

Victor Moses heeft zich aangesloten bij het rijtje met oude bekenden die Wigan Athletic hebben geholpen met een substantiële donatie. De fans van Wigan waren zo blij met de grote anonieme gift, dat bekend werd gemaakt dat het bedrag van de 38-voudig Nigeriaans international kwam.

Hartverwarmend: oude blikvangers trekken Wigan uit financieel moeras
© Pro Shots

De problemen bij Wigan zijn al een tijd groot. Vanwege financieel wanbeleid dreigde de club failliet te gaan. Dat werd voorkomen, maar door de straf van twaalf minpunten daalde de voormalige Premier League-club wel af naar de League One. De financiële nood is nog altijd hoog en via een inzamelingsactie proberen supporters de club er bovenop te helpen.

Moses zocht contact met het supporterscollectief en vroeg hoe hij het beste kon helpen. Even later ontving de groep een donatie van omgerekend bijna 22 duizend euro. Het geld bleek afkomstig van de flankspeler die tussen 2010 en 2012 bij Wigan speelde en in die periode een transfer naar Chelsea verdiende. Door Chelsea werd Moses later verhuurd aan Liverpool, Stoke City, West Ham United, Fenerbahçe en vorig seizoen Internazionale. In het seizoen 2016/17 had hij nog een belangrijk aandeel in het winnen van de Premier League-titel met Chelsea.

Eerder doneerden onder anderen James McClean (Stoke City), Roberto Martínez (bondscoach België) en Reece James (Chelsea) flinke bedragen. Laatstgenoemde maakte als Chelsea-huurling in het seizoen 2018/19 nog grote indruk bij Wigan en verdiende zo een serieuze kans in Londen. Vorig seizoen groeide hij onder manager Frank Lampard uit tot basisspeler op Stamford Bridge.

Bij Wigan is er in totaal al meer dan zevenhonderdduizend euro ingezameld. Er kan weer omhoog gekeken worden op weg naar de start van het League One-seizoen, dat voor The Latics zondag begint met een uitwedstrijd tegen Ipswich Town.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.