Hartman over CL-hymne: 'Ik pakte wel even mijn momentje'

Reacties

De ontwikkeling van Quilindschy Hartman verloopt in een lijn die bijna alleen maar steil omhoog gaat. De Feyenoorder debuteerde dinsdagavond in de Champions League met een uitstekende overwinning op Celtic, en daar had hij van genoten ook.

Hartman over CL-hymne: 'Ik pakte wel even mijn momentje'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Celtic
Celtic

'Het was mooi en bijzonder, een heel mooie avond die naar meer smaakt', stak Hartman van wal op RTL 7. Het was voor het eerst dat hij de befaamde Champions League-hymne als speler hoorde, en dat moment betekende wel wat voor hem. 'Ik vond het jammer dat de Celtic-fans er doorheen floten, maar ik pakte wel even het moment om te beseffen waar we waren.'

Het gaat snel met Hartman, hij heeft het zelf ook door. 'Twee jaar geleden stond ik nog in de junioren, dus om nu hier te staan, daar kan je alleen maar van genieten', zo sprak de linksback, die wel merkte dat het niveau op het miljardenbal iets hoger lag dan hij gewend was. De rode kaarten voor de Schotse tegenstanders hielpen zijn ploeg in het zadel, zag Hartman.

'Ik had een beetje onderschat hoe snel het zou gaan, dat is anders dan in Nederland. In de tweede helft ging het beter, het ging makkelijker tegen tien man, en later negen. Het werd een relatief makkelijke overwinning. Het was even anders in de manier van druk zetten, daar moesten we even in komen. Calvin maakte een goede goal vlak voor rust. Goed geschoten.'

Voornaamste winstpunt van deze avond is voor Hartman de verdedigende prestatie van zijn ploeg. 'Op dit niveau is het, denk ik, het belangrijkste dat we weinig kansen tegen hebben gekregen, en we hebben genoeg kwaliteit om altijd kansen te creëren. We hadden ook nog een paar afgekeurde goals', besloot de jeugdige Feyenoord-speler.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.