Harry Maguire is veel beter dan zijn transfersom doet vermoeden

Reacties

In zijn eerste Premier League-voorbeschouwing van dit seizoen staat Süleyman Öztürk stil bij de duurste speler van de afgelopen transferzomer in Engeland.

Harry Maguire is veel beter dan zijn transfersom doet vermoeden

Ruim een jaar geleden zat Harry Maguire achter een desk te luisteren naar vragen van journalisten. Engeland moest tegen Panama spelen. De persconferentie liep bijna op zijn einde toen iemand achter in de zaal zijn vinger opstak. 'Meneer Maguire', begon de vragensteller, terwijl hij zijn gebalde vuist naar zijn mond bracht als ingebeelde microfoon. 'Het is Jamie Vardy van de Vardy News.' Daarna de brandende vraag: 'Just how big is the diameter of your head?'

Het was een geintje tussen twee local lads. Twee jongens uit Sheffield. De één hartstochtelijk fan van Sheffield Wednesday en de ander een groot supporter van rivaal Sheffield United. De persconferentie eindigde met een lach en zette de toon voor het WK van Engeland. Het werd het toernooi waarin de mannen van Gareth Southgate dichter naar het volk toegroeiden. Journalisten waren welkom in het Engelse kamp en kregen alle ruimte hun werk te doen. De werkomstandigheden waren veel minder spastisch dan voorheen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Harry Maguire groeide tijdens het toernooi uit tot publiekslieveling en cultheld. Door zijn enorme kopkracht bij standaardsituaties, zijn down-to-earth karakter en vast ook door de intrigerende bijnaam die Vardy voor hem bedacht nadat hij Maguire eens goed had bekeken. Slabhead was het en Slabhead bleef het. Het heeft hier en daar het idee versterkt dat Harry Maguire een simpele Engelse verdediger is die met name heel goed ballen kan wegkoppen. Maar de recordaankoop van Manchester United is natuurlijk veel meer dan een blokhoofd van bijna 88 miljoen euro.

Terug naar Maguire. Hij kan inderdaad goed koppen. Toch heeft Ole Gunnar Solskjaer hem naar Manchester United gehaald omdat hij goed kan voetballen. Maguire is net als Van Dijk 1 meter 94 lang, fysiek imponerend en in de lucht een Boeing waar je niet tegenaan wil botsen. Maar zijn beste en meest onderschatte kwaliteit is zijn vermogen de bal van achteruit op een verzorgde manier naar voren te krijgen.

Harry Maguire komt in 2011 in de finale van de FA Youth Cup te laat om een inzet van Gyliano van Velzen te blokken.
Harry Maguire komt in 2011 in de finale van de FA Youth Cup te laat om een inzet van Gyliano van Velzen te blokken.

Maguire speelde in 2011 met Sheffield United de finale van de strijd om de FA Youth Cup. Tegenstander in die wedstrijd was Manchester United, waar toen een jonge Paul Pogba een van de uitblinkers was. Sheffield was op dat moment een derdedivisionist en Maguire een achttienjarig talent waarover intern twijfels bestonden. Hij was niet de snelste en hij bezat een voor League One-begrippen onhandige handigheid. Hij wilde alles voetballend oplossen. Iets wat acht jaar geleden overigens wel werd herkend door Sir Alex Ferguson. Hij was na afloop van de Youth Cup-finale de tribune afgelopen en vertrouwde Maguire toe dat hij er wel zou komen als hij zijn best zou blijven doen.

Maguire zelf heeft John Terry altijd als grote voorbeeld gehad. Een speler die ook niet altijd op de juiste waarde is geschat. Meer dan een verdediger die als het moest tackelde met zijn hoofd, was hij een verdediger die de ballen neerlegde waar hij wilde.

Solskjaer wilde hem per se hebben. Maguire was de enige optie. Het enige juiste antwoord op Virgil van Dijk. Dat hij zo duur is, is niet de schuld van de verdediger. Harry Maguire is beter dan zijn transfersom of voorhoofd op dit moment doet vermoeden.

Speelronde 1 in de Premier League


Vr 9 aug. 2019

Za 10 aug. 2019

Zo 11 aug. 2019

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer H. Maguire
Meer over H. Maguire
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.