Harroui: 'Ik kan niet te veel opscheppen op tv toch?'

Reacties

Abdou Harroui is maar wat blij met zijn schitterende doelpunt en de zege die dat opleverde voor Sparta. De middenvelder roemt de rust die ook na de slechte competitiestart werd bewaard op Het Kasteel.

Harroui: 'Ik kan niet te veel opscheppen op tv toch?'
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
2 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Met een schitterende afstandsknal zette de Jong Oranje-international Sparta vrijdagavond op een 2-1 voorsprong tegen FC Emmen. Daar bleef het bij op Spangen, waardoor Sparta nu drie van de vier laatste duels gewonnen heeft. Alleen van PSV werd nipt verloren: 1-0.

'De vorige overwinningen hebben ons vertrouwen gegeven', zo doelde Harroui bij de NOS op de zeges bij RKC Waalwijk (0-2) en in eigen huis tegen ADO Den Haag (6-0). Het was misschien niet mooi, maar de punten zijn belangrijk', zo weet ook Harroui dat de eerste zeven optredens zonder overwinning erin gehakt hadden. 'Dan kan de spelersgroep uit elkaar groeien, maar bij ons is dat helemaal niet gebeurd.'

Over zijn schitterende goal was Harroui aanvankelijk wat voorzichtig. Op aanvraag ging hij er toch wat dieper op in. 'Ik dacht: ik schiet eventjes een keertje uit de tweede lijn. Hij vloog er mooi in, maar ik kan niet te veel opscheppen op tv toch? Maar vooruit, hij zat er inderdaad lekker in. Deze punten hadden we keihard nodig om hen op negen punten te zetten', zo refereerde hij aan het gat met de hekkensluiter en opponent van vanavond.

Door de zege staat Sparta nog maar één plek onder FC Groningen, de ploeg die Harroui in de transferperiode zo graag had overgenomen. Met een grote glimlach hoorde Harroui het kleine verschil tussen die twee clubs aan. Of de noorderlingen zich nog mogen melden? 'Elke club mag aankloppen, daar is de transferperiode toch voor?'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Harroui werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd bij VI. Zondag is hij bovendien te gast in onze talkshow. 

Sparta Rotterdam Nederland

FC Emmen Nederland

FC Emmen Nederland

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer A. Harroui
Meer over A. Harroui
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.