Hardleerse Hinteregger mist interland door eigen verjaardagsfeestje

Reacties

Martin Hinteregger is opnieuw negatief in het nieuws gekomen. De Oostenrijkse international miste deze week een belangrijke interland vanwege zijn eigen, uit de hand gelopen, feestje.

Hardleerse Hinteregger mist interland door eigen verjaardagsfeestje

Officieel heette een kuitblessure de reden voor de absentie van Hinteregger. Het was een leugentje om bestwil. De werkelijke achtergrond was een gebrek aan discipline. De verdediger miste namelijk de interland tegen Polen, omdat hij zijn 27ste verjaardag te uitbundig had gevierd en te laat terugkeerde in het Oostenrijkse kamp. Daarom werd hij buiten de selectie gelaten voor het EK-kwalificatieduel, zo bleek daags na de interland.

'Vanwege het belang van de wedstrijd tegen Polen hebben we besloten ons op het sportieve te focussen en de kwestie intern te behandelen', zei bondscoach Franco Foda woensdag. Hinteregger maakte zijn excuses. 'Ik heb zaterdag mijn verjaardag gevierd en daarbij grenzen overschreden', zei de verdediger. 'Ik heb mijn verontschuldigingen aangeboden aan de trainer, de spelers en de staf.'

Het is de vraag in hoeverre de excuses genoeg zijn geweest. Hinteregger heeft vaker de disciplinaire grenzen overschreden, waarbij alcohol een rol speelde. In Salzburg weten ze nog dat Hinteregger in 2015 na een competitieduel de weg naar huis niet meer kon vinden en daarom de nacht had doorgebracht op het trainingscomplex.

In juli werd door beelden van een ogenschijnlijk beschonken Hinteregger ook het vermoeden versterkt dat een drankgelag de reden was dat hij een dag later ontbrak op de afscheidsfoto van het trainingskamp van FC Augsburg. Ook op de teamfoto een dag daarna ontbrak hij. Dat was echter ook ingegeven door zijn transferwens. De Oostenrijkse verdediger verhuisde vervolgens definitief naar Eintracht Frankfurt, waar hij het laatste half jaar op huurbasis al speelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.