Harde woorden en excuses bij Manchester United na dramaseizoen

Reacties

Manchester United eindigde een hopeloos seizoen zondag op typerende wijze. Het reeds gedegradeerde Cardiff City won op Old Trafford met 0-2. De frustraties van een jaar lang afzien kwamen er achteraf uit.

Harde woorden en excuses bij Manchester United na dramaseizoen

Een deel van de supporters richtte de woede op Paul Pogba, die meeging in de malaise tegen Cardiff. Dat ging in niet mis te verstane taal. De Fransman onderging de scheldkannonade en reageerde koeltjes met een duimpje omhoog. Ploeggenoot Alexis Sánchez, volgens velen dé miskoop van het seizoen, gebruikte zijn Instagram-pagina om zijn excuses aan de Man United-fans.

De Chileen kwam in januari 2018 over van Arsenal en werd prompt de best betaalde speler van de Premier League. Sánchez strijkt wekelijks een kleine half miljoen euro op, maar staat anderhalf jaar na zijn komst op slechts drie Premier League-treffers in dienst van The Red Devils. 'Het was een erg zwaar seizoen, de supporters verdienen een verontschuldiging. Ik heb persoonlijk ook niet gebracht wat ik verwacht had vanwege onvoorspelbare blessures.'

Sánchez wilde meteen ook even iets rechtzetten. 'In tegenstelling tot wat sommige media schrijven ben ik wel een professional geweest in alle aspecten. Ik wil mijn excuses aanbieden aan de fans voor het feit dat we onze doelen niet bereikt hebben. Maar we zijn nog steeds Manchester United! Spelers en staf zijn in beraad over wat er anders moet en ik ben er zeker van dat we ooit weer terugkeren naar het niveau dat de club onder Sir Alex Ferguson haalde.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer zocht zondag naar woorden om zijn teleurstelling kenbaar te maken. Na een geweldige start donderde het elftal ook onder zijn leiding in elkaar. Van de laatste twaalf officiële wedstrijden won United er maar twee. Uiteindelijk eindigde de ploeg van Solskjaer het seizoen op liefst 32 punten achterstand van kampioen Manchester City. De voorsprong van United op degradant Cardiff bedraagt eveneens 32 punten.

'Wij zijn geen club die zesde hoort te worden. Het is bijna beschamend hoeveel steun we nog krijgen van de supporters. Zij vormen de fundering van deze club. Er waren dit seizoen veel goede spelers die een moeilijk jaar hadden. Soms lag dat aan hen, maar soms lag het ook aan ons of aan de club. Iedereen moet in de spiegel kijken en het volgend jaar beter doen', aldus Solskjaer tegenover Sky Sports.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.