Harde lessen voor Almere City: 'Dit was andere koek'

Reacties

Alle begin is moeilijk, zeker als het gaat om de eerste stapjes in de Eredivisie van Almere City. De debutant uit Flevoland staat na drie wedstrijden nog zonder punten en ging zondagmiddag hard over de knie in De Kuip: 6-1. Almere tilt niet te zwaar aan het pak rammel door de kampioen, zo blijkt uit de reacties.

Harde lessen voor Almere City: 'Dit was andere koek'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
6 - 1
Almere City FC
Almere City FC

Trainer Alex Pastoor was niet ontevreden met zijn ploeg. 'Ik heb tegen de jongens gezegd dat ik de hele wedstrijd genoten heb. Hoe de jongens zich staande gehouden hebben. Feyenoord was een maatje te groot, daar hoef je geen trainersdiploma voor te hebben. We hebben laten zien dat op het moment dat organisatie tegen een ploeg van dit kaliber niet klopt, dat vrijwel direct afgestraft wordt', aldus de Amsterdamse coach bij ESPN.

Ook Damian van Bruggen had gemerkt: Feyenoord is even wat anders dan pakweg FC Dordrecht. 'Dit was andere koek, dit is een ander niveau. Alle kleine dingen die je verkeerd doet, straffen ze gelijk af. Het gaat net allemaal wat sneller. We zijn wel een beetje geschrokken. We vallen heel ver weg. Het was heel erg slordig, met veel fouten. Dan wordt het heel lastig als je tegen een ploeg speelt die beter is.'

En dan was er nog de Franse spits Thomas Robinet, die een bijna niet te missen kans op de gelijkmaker om zeep hield. Hij trok het boetekleed aan, en beloofde beterschap. 'Ik zag de bal niet, maar ik moet gewoon scoren. Een heleboel spitsen zullen zeggen: dit is niets. Volgende week is alles weer anders.'

Op een belangrijker front dan voetbal was de middag overigens aan alle kanten een succes geweest. Het was tijd voor de jaarlijkse traditie om een wedstrijd in het teken te stellen van (de patiëntjes van) het Sophia Kinderziekenhuis, met onder meer collectebussen die bij het thuis- en uitpubliek. Almere deelde daar nog een mooi filmpje over.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.