Harde kern van Inter staat Lukaku niet met open armen op te wachten

Reacties

Romelu Lukaku staat een jaar na zijn toptransfer naar Chelsea voor een terugkeer naar Internazionale. Veel fans van de Italiaanse club zijn daar blij mee, maar veel fans ook niet. De harde kern is 'het verraad' van de Belg nog niet vergeten, zo meldt de Curva Nord in een statement.

Harde kern van Inter staat Lukaku niet met open armen op te wachten
© Pro Shots

Lukaku (29) speelde tussen 2019 en 2021 al twee jaar voor Inter en werd in zijn laatste seizoen bij de club kampioen van Italië. De spits had met 24 competitiedoelpunten een groot aandeel in die Scudetto. De fans van Inter hadden Lukaku in hun harten gesloten, maar de liefde bekoelde toen de spits een transferverzoek indiende, nadat Chelsea zich voor hem had gemeld. De Engelsen legden liefst 115 miljoen euro op tafel om een transfer mogelijk te maken.

De terugkeer van Lukaku naar Chelsea werd geen succes. De spits mopperde al na een paar maanden dat hij spijt had van zijn vertrek bij Inter en dat hij wel wilde terugkeren naar Milaan. De supportersgroep Curva Nord liet toen al met een spandoek weten dat de liefde niet langer wederzijds was. 'Zij die ontsnappen wanneer het regent tellen niet mee', viel er vrij vertaald op het doek dat bij het stadion werd opgehangen te lezen. 'Zij die blijven wanneer het stormt, die tellen mee.'

Nu het alsnog tot een terugkeer van Lukaku naar Inter komt (de Italianen zullen hem voor een seizoen gaan huren van Chelsea), laat de Curva Nord weer van zich horen. De harde kern benadrukt dat het Lukaku niet zal gaan uitfluiten: 'Maar niemand moet hem verwelkomen met sjaals of spandoeken van de Curva. Wat er met Romelu zal gebeuren in de toekomst, zal hij op het veld met hard werken moeten verdienen', zo valt er in een statement te lezen.

'Hij werd hier behandeld als een koning, maar nu is hij gewoon een speler zoals alle anderen', vervolgt de verklaring. 'We willen duidelijk maken dat we Lukaku nooit zullen uitfluiten als hij het Inter-shirt draagt. Maar we zijn het verraad nog niet vergeten en dat heeft ons veel pijn gedaan.'

Volgens de Daily Mail levert Lukaku 35 procent van zijn astronomische Chelsea-salaris in om een terugkeer naar Inter mogelijk te maken. De spits gaat in Italië 244.000 euro per week verdienen; bij Chelsea ligt zijn gage op ruim 377.000 euro per week. Inter betaalt een huursom van naar verluidt acht miljoen euro. Een optie tot koop lijkt er niet te zijn afgesproken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.