Hard pak slaag voor Schalke 04 en Ouwejan op bezoek bij Jahn Regensburg

Schalke 04 hoopt na dit seizoen weer terug te keren in de Bundesliga, maar Die Königsblauen beleven een zwakke start in de 2. Bundesliga. Schalke leed zaterdag tegen Jahn Regensburg al de tweede nederlaag in vier duels: 4-1.

Jahn Regensburg
4 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Schalke deed jarenlang mee in de top van de Bundesliga en was een vertrouwd gezicht in de Champions League, maar dat zijn vervlogen tijden. De gevallen topclub uit Gelsenkirchen kent een moeizame start in de 2. Bundesliga. Op bezoek bij koploper Regensburg was de formatie van trainer Dimitrios Grammozis kansloos.

Bij Schalke begon Thomas Ouwejan aan de linkerflank in de basis. De voormalig speler van AZ zag hoe de thuisploeg na acht minuten aan de leiding kwam. Jan Beste profiteerde van geklungel in de defensie van Schalke en krulde de bal langs keeper Ralf Fährmann. Tien minuten na rust had de doelman ook geen antwoord op een schot van Steve Breitkreuz, die uit de draai raak schoot na een afgeslagen vrije trap: 2-0.

De bezoekers konden weinig uitrichten tegen de nog ongeslagen lijstaanvoerder in de 2. Bundesliga, die dankzij een kopbal van David Otto uit een corner op 3-0 kwam. Simon Terodde deed tien minuten voor tijd met een intikker nog iets terug voor Schalke, maar het slotakkoord was voor Sarpreet Singh. Met een harde uithaal schoot hij Regensburg naar een 4-1 overwinning. Kort voor tijd viel Joel Zwarts nog in bij de thuisploeg. Schalke vindt zich na de nederlaag terug op plaats twaalf met vier punten uit vier wedstrijden.