Hans Dorjee (60) overleden

Hans Dorjee is donderdagavond in zijn woonplaats Delft tijdens een partijtje tennis overleden. Dorjee, voormalig trainer van onder meer PSV en Feyenoord, zou op vrijdag 61 jaar geworden zijn.

Hans Dorjee begon zijn carrière als voetballer bij het Delfste DHC. Hij kwam in de jaren die volgden uit voor Xerxes, Xerxes/DHC en Holland Sport. In 1971 zette hij een punt achter zijn profloopbaan.

Dorjee bekwaamde zich vervolgens in het trainersvak. Hij was coach van achtereenvolgens Hermes/DVS, Xerxes, De Graafschap, NAC, Excelsior, DS'79, Vitesse, PSV, Feyenoord, TOP Oss, AA Gent en de KNVB, waar hij Jong Oranje en het Olympisch elftal onder zijn hoede had. Daar stopte hij in september 1998 om medische redenen.

Hans Dorjee verwierf de meeste bekendheid eind jaren tachtig, in Eindhoven. Bij de succesvolste PSV-ploeg aller tijden (Europa Cup 1 in 1988) vormde hij met Guus Hiddink het trainersduo. 'Op basis van gelijkheid', placht Dorjee altijd te zeggen. Omdat Hiddink de woordvoerder was, straalde het meeste succes op hem af.

Begin jaren negentig werd Dorjee al geconfonteerd met hartproblemen. Om die reden onderging hij ook een bypassoperatie en moest hij het als trainer rustiger aan gaan doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen