Hannover 96 heeft de Duitse versie van Jamie Vardy in huis

Reacties

Bij Hannover 96 is een waar voetbalsprookje in de maak. Een verhaal waarvan men over een paar jaar mogelijk boeken zal schrijven en documentaires over zal maken. Het gaat over Hendrik Weydandt, die een paar maanden geleden nog amateur was en nu al de Duitse Jamie Vardy wordt genoemd. Zaterdag gaat de aanvaller met Hannover op bezoek bij RB Leipzig.

Hannover 96 heeft de Duitse versie van Jamie Vardy in huis

Hoewel het seizoen nog pril is, is de gelijkenis tussen het traject van Weydandt en Vardy te groot om de Duitser niet met de spits van Leicester City te vergelijken. Vardy, die op 25-jarige leeftijd als veelscorende amateur de overstap maakte naar Leicester City en daar hoofdrolspeler in een voetbalsprookje werd, met als kers op de taart de volledig onverwachte Premier League-titel in het seizoen 2015/16.

Zo ver is het voor Weydandt nog niet, maar het begin is gemaakt. Vier jaar geleden speelde de boomlange aanvaller nog als recreant in de Kreisliga, het allerlaagste niveau van het Duitse voetbal. Vervolgens liet hij bij 1. FC Germania Egestorf/Langreder zien dat hij kon scoren. Eerst in de Oberliga (vijfde niveau) en daarna een niveautje hoger in de Regionalliga Nord. Daar viel hij op bij Hannover, waarvan de beloften in dezelfde competitie uitkomen.

Hendrik Weydandt in 2016 in actie voor 1. FC Germania Egestorf/Langreder.
Hendrik Weydandt in 2016 in actie voor 1. FC Germania Egestorf/Langreder.

Deze zomer tekende Weydandt bij de Bundesliga-club om het tweede elftal te versterken. Na één wedstrijd kreeg de spits echter al de kans bij de hoofdmacht en die greep hij met beide handen aan. In het toernooi om de DFB-Pokal viel hij acht minuten voor tijd in tegen Karlsruher. In die tijd kreeg hij het voor elkaar om de stand op te krikken van 0-4 naar 0-6. Trainer André Breitenreiter was onder de indruk en hield Weydandt bij het eerste elftal, waarna de spits als invaller scoorde bij zijn Bundesliga-debuut tegen Werder Bremen (1-1).

Nog geen week na zijn optreden tegen Werder tekende Weydandt een tweejarig profcontract bij Hannover. 'Al die aandacht is nieuw voor me', zei de aanvaller, die nog bezig is aan een studie bedrijfskunde, tegen de Duitse media. 'Dit ben ik niet gewend. Het is geweldig om bij dit team te horen en weinig moeilijkheden te kennen. Ze hebben me welkom geheten en dat is ideaal voor een onervaren speler als ikzelf.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De overstap naar de Bundesliga was wel even wennen. 'Ik kom van het vierde niveau, dat is een flinke stap. Zelfs bij Hannover Onder-23 was het in de zomer even aanpoten voor me. Ik heb nog nooit bij een profclub of in een jeugdopleiding gespeeld. Er werd me gezegd dat ik alles in me op moest nemen en dat ik me vanaf het begin moest laten zien, want eerste indrukken blijven altijd hangen.'

De eerste indruk bij Hannover is in ieder geval goed, benadrukt manager Horst Heldt. 'Dit is een voetbalsprookje dat in het hedendaagse voetbal bijna niet meer voorkomt. Dat maakt het voor de club nog mooier om deel uit te maken van dit verhaal. Hendrik heeft dit contract absoluut verdiend. Hij heeft zich op indrukwekkende wijze laten zien. Hij is een spits die op elk niveau kan scoren.'

Afgelopen maandag kopte de Duitse krant Bild nog dat de klassieke centrumspits in Die Mannschaft is uitgestorven, naar aanleiding van de afgelopen interlandperiode. Wie weet is Weydandt in de toekomst een oplossing voor dat probleem en treedt hij daarmee verder in de voetsporen van Vardy.

RB Leipzig
RB Leipzig
3 - 2
Hannover 96
Hannover 96

Spelersprofiel

H. Weydandt


Geboortedatum:
16 juli 1995
Leeftijd:
28
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,95 m
Gewicht:
94 kg
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.