Hannover 96 bevestigt interesse in Luuk de Jong

Reacties

Technisch directeur Horst Heldt heeft tegenover Kicker bevestigd dat Hannover 96 verregaande interesse heeft voor Luuk de Jong, al wordt het aantrekken van de spits van PSV wellicht een lastig verhaal voor de Bundesliga-promovendus.

Hannover 96 bevestigt interesse in Luuk de Jong

'We onderzoeken heel veel dingen en voeren gesprekken', zegt Heldt in gesprek met het Duitse medium over de zoektocht van Hannover naar een nieuwe aanvalsleider, waaraan voorlopig nog geen einde lijkt te komen. 'De finish is nog niet in zicht', aldus Heldt.

Dat heeft vooral te maken met financiën. Zo ligt Chicago Fire dwars bij de transfer van David Accam. Heldt laat doorschemeren dat PSV weliswaar bereid is mee te werken aan een vertrek van De Jong, maar alleen als er een bepaald bedrag op tafel wordt gelegd. 'Het is een principekwestie.'

Hannover is volgens Heldt bovendien niet de enige club die interesse heeft in De Jong, die nog tot 2020 onder contract staat bij PSV. Ook vanuit Frankrijk en Spanje zou er belangstelling zijn. Frank de Boer heeft namens Crystal Palace laten weten dat De Jong niet het type is dat hij zoekt.

De Jong beproefde zijn geluk al eens in de Bundesliga, maar was als topaankoop van Borussia Mönchengladbach weinig succesvol met zes goals in 36 duels. Bij PSV pakte de 26-jarige spits het scoren weer op, totdat afgelopen seizoen zijn doelpuntenmachine stokte.

'Op dit moment is er nog niets concreet, dus ik doe keihard mijn best voor PSV', liet De Jong zelf weten aan FOX Sports. 'We zien wel wat er in de toekomst gaat gebeuren.' Bij PSV blijven is ook een optie. 'Misschien gebeurt dat ook wel. Ik kan er moeilijk wat over zeggen. Er spelen altijd wel wat dingetjes rond spelers en zelf wil je ook kijken wat de juiste beslissing is, maar zolang ik hier nog zit zet ik me vol in voor PSV.'

PSV onder hoogspanning voor seizoenstart tegen nieuw AZ
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.