Hamstra nieuwe technisch directeur PEC Zwolle

Reacties

Gerry Hamstra is aangesteld als technisch directeur bij PEC Zwolle. Hij tekent een contract voor twee seizoenen in Overijssel, meldt de club.

Hamstra nieuwe technisch directeur PEC Zwolle

Hamstra is de officiële opvolger van Marcel Boudesteyn, die afgelopen september vertrok. In de tussentijd nam Marc Coonen de honneurs waar. Met Hamstra is de directie van PEC Zwolle weer aangevuld tot twee personen, naast algemeen directeur Xander Czaikowski.

De laatste functie van Hamstra was die van technisch manager bij Ajax. Daarvoor vervulde de 55-jarige Groninger dezelfde rol bij SC Heerenveen en was hij hoofdtrainer van FC Emmen.

'Met Gerry voegen we in één klap enorm veel ervaring toe aan onze organisatie', reageert Czaikowski. 'Door zijn verleden bij clubs als sc Heerenveen, FC Emmen, Vitesse en Ajax heeft hij een enorm netwerk opgebouwd en dat komt natuurlijk van pas in zijn nieuwe functie. In samenspraak met de technische staf, technisch manager Mark Coonen en het scoutingapparaat ligt de focus van Gerry vanaf dit moment op het samenstellen van een zo sterk mogelijke selectie voor volgend seizoen.'

Hamstra heeft zin om te beginnen. 'Dat deze club enorm leeft is afgelopen zondag bij het afscheid van clubicoon Bram van Polen nog maar eens duidelijk geworden. De club heeft zich afgelopen seizoen onder Johnny Jansen op knappe wijze weten te handhaven. We gaan direct hard aan de slag om optimaal te presteren en heb er alle vertrouwen in dat we dit samen met alle collega’s gaan realiseren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.